Детско отделение на болницата в Дупница пълно с пациенти с вирус

07 Юни 2022 | 10:59
0 коментара
Общество
Детско отделение на болницата в Дупница пълно с пациенти с вирус

Родители: Джипитата не вдигат телефоните си, налага се да търсим помощ в Спешен център

Вирус тръшка малки деца в Дупница, детското отделение на общинската болница в града е пълно. През почивните дни много родители са потърсили помощ за децата си в Спешен център-Дупница. Малчуганите са били с едни и същи симптоми – повръщане, разстройство, някои и с втрисане. От детско отделение съобщиха, че нямат пациенти в тежко състояние, вирусът отминава след около 4-5 дни при прилагане на антибиотично лечение.

Родители се оплаквали, че личните лекари не вдигат телефоните си и се налага да търсят помощ от медиците в Спешен център. Тъй като в Спешен център в Дупница няма педиатър, болните деца се изпращат в детско отделение на общинската болница за консултация и по преценка на дежурния медик в отделението децата се оставят на лечение и под лекарско наблюдение.

Любопитното е, че Спешният център в Бобошево пък работи само от 8 до 17,00 ч. Ако се наложи да се окаже спешна медицинска помощ на пострадал при инцидент, се изпраща линейка от Дупница, въпреки че центърът в Бобошево също разполага с линейка, на и нейното работното време е от 8,00 до 17,00 ч.

В същото време се разбра, че Министерството на здравеопазването е обявило конкурс за директор на ЦСМП – Кюстендил, под чиято шапка са спешните центрове в Дупница, Сапарева баня, Кюстендил, Бобов дол и Бобошево.

Сегашният директор д-р Албена Рапатинска беше назначена на този пост преди 3 г. до провеждане на конкурс.

Д-р Албена Рапатинска е категорична, че ще се яви на конкурса.

 

 

 

 

 

 

Източник: struma.bg

Добавете Вашия коментар

TOP