Детският „Пирин Фолк” започва днес, 6 телевизии излъчват на живо

28 Август 2020 | 15:07
0 коментара
Култура

Тази вечер – петък, Детският Пирин Фолк ще огласи от сцената на Летния театър един от най-слънчевите и красиви български градове – Сандански. 20 деца от 8 до 15-годишна възраст ще се състезават за наградата на детския конкурс за македонска песен в най-престижния фестивал, чието 28-о издание започва именно с най-малките.

Ето кои са всичките 20 участващи изпълнители в конкурсната програма, избрани от авторитетно жури преди месец.

- Реклама -

Детски Пирин Фолк:

Никол Николова – „Я, излези, Гюрге“
Иван Джолев – „Ой, излез, чорбаджийко“
Мария Недялкова – „Ти, убава девойко“
Димитър Митрев – „Се собрале комитите“
Кирилка Ръбачева – „В градина мома седеше“
Ива Димова – „Пиринско цвете“
Мария Балева – „Ой, Яне“
Елияху Шеетрит – „Море, брала мома зелен здравец“
Мелек Ерен – „Литни ми, соколе“
Михаела Манчева – „Който ме чуе да пея“
Аделина Налбантова – „Айде, дали знаеш, паметиш, Милице“
Мина Игнатова – „Невено мори, Невено“
Василена Терзийска – „Прошета се млад войвода“
Катерина и Зорница Стоянови – „Сите дружки“
Деница Никова – „Ранила мома“
Виктория Хаджиева – „Що си ми, сине, весело“
Василена Стоянова – „Пиринска усмивка“
Габриела Иванова – „Китка ми шарена“
Дарина Дамянова – „Защо се мъчиш, судбино“
Лилия Линова – „Млад войвода“

Очакванията са „Пирин Фолк“ Сандански 2020 – той ще се проведе в три дни от 28 до 31 август, отново да бъде най-силно отразяваното музикално събитие в страната. 6 национални телевизии и 2 радиостанции ще излъчват на живо XXVIII-то издание на престижния формат.

Утре – 29 август /събота/ – ще бъде Конкурсът за авторска македонска песен и Конкурсът за изпълнителско изкуство. Те могат да се гледат по Фен Фолк ТВ, Фен ТВ, БНТ 2 и БНТ 4;

30 август /неделя/ – Галавечерта на лауреатите, може да бъде проследена по БНТ 1, БНТ 4, Фен Фолк ТВ и Фен ТВ;

За всички наши сънародници по света „Пирин Фолк“ Сандански ще се предава на живо във фейсбук страницата и YouTube канала на Фен Фолк ТВ- Fen Folk TV. Радиослушателите могат да проследят всичко в реално време по радио Зорана и радио Белла.

Начален час на трите фестивални вечери и директното излъчване започват в 20:45 ч.

7 танцови формации подготвят хореографиите за Пирин Фолк 2020, а над 100 са танцьорите, които ще се включат в тях – това съобщиха организаторите на фестивала от Фолк Фен ТВ. За първи път организаторите поверяват хореографиите за трите вечери изцяло на местни танцови състави, школи и формации.

- Реклама -

За IV-то издание на Детски Пирин Фолк на 28 август хореографиите са поверени на ДТС „Празник“с ръководител Михаил Митрев, ТФ „Хоуп“ с ръководители Невена и Валентина Станкови и ДТС „Звездица“с ръководител Вергиния Анастасова.

На 29-ти и 30-ти август, когато ще се проведат конкурсите за авторска песен и изпълнителско изкуство и гала вечерта, за танцовия „съпровод“ на участниците ще се погрижат танцьорите от танцови школи „Македонци“ с ръководител Иван Занчев, танцов състав „Празник“с ръководител Михаил Митрев, школа за народни танци и хора „Македонска хубост“ с ръководители Михаил Митрев и Атанас Николов и ансамбъл за народни песни и танци „Никола Вапцаров“ с главен художествен ръководител Гергана Костадинова.

Както традицията повелява, на сцената на „Пирин Фолк“ Сандански 2020 като специални гост-изпълнители ще се изявят познатите и обичани имена Николай Славеев (28.08), Володя Стоянов – Войводата (29.08) и Ива и Велислава Костадинови и Румяна Попова (30.08).

Организатори на Пирин Фолк са: Фен Фолк ТВ, Мюзик Медия Клъстер и Община Сандански.

Добавете Вашия коментар

TOP