Десислава Атанасова е номинацията на ГЕРБ за конституционен съдия

11 Януари 2024 | 12:38
4 коментара
Политика
Благоевград
Десислава Атанасова е номинацията на ГЕРБ за конституционен съдия

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова е номинирана за конституционен съдия. Това обяви в парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов."Правото е първата ми голяма мечта.

По стечение на обстоятелствата се занимавам с политика дълго време. Да, магистратски опит ми липсва, но съм убедена, че имам парламентарен такъв. Ако бъда избрана, и моята кандидатура получи подкрепата на пленарната зала, ще се стремя да пазя правото дори от закона", каза Десислава Атанасова.

Лидерът на ГЕРБ изтъкна, че Десислава Атанасова работи активно в последните девет парламента, участвала е във всички парламентарни комисии и има изключителен юридически опит."Аз съм абсолютно убеден, че тя ще се справи добре", заяви Борисов.

Председател на парламентарната група на ГЕРБ-СДС става самият Борисов. Според лидерът на ГЕРБ не трябва се говори за нови вицепремиери след ротацията."По споразумение имаме много ясни правила с колегите - двете основни фигури в изпълнителната власт са Денков-Габриел, при ротацията е същото.

За вицепремиери нови и каквито и да са били резки движения, считам, че не трябва да се говори, защото всичко е много крехко и трябва много внимателно, само при единомислие, да се правят промени", каза лидерът на ГЕРБ.

Добавени коментари

Пепо публикува:
15 Януари 2024 | 17:42
Пази Боже България
Падение! публикува:
14 Януари 2024 | 21:16
Само и само да е от герб.За да може и Тиквата от Банкя отново да изплува полека-лека на повърхността.Ама че няма и един ден стаж като магистрат-какво от това?Важното е да е от Тиквеничетата! С такива управляващи упорито вървим надолу.Ние-простият народ го разбираме,че точно пък тая не е зе там,какво остава за хората от бранша.Свършиха ли се в България конституцианалистите,та точно тоя парцал? Или се свършиха магистратите от герб? Боже,пази България.
Цуни Микуро публикува:
13 Януари 2024 | 17:20
Поредната ПГП (проста герберска п.утка)!
Браво публикува:
11 Януари 2024 | 14:41
Че кой друг да е!

Добавете Вашия коментар

TOP