Десислава Ахладова е новият министър на правосъдието

03 Септември 2020 | 17:52
1 коментара
Общество

Депутатите гласуваха оставката на правосъдния министър Данаил Кирилов и на неговото място одобриха кандидатурата на Десислава Ахладова. Досега тя бе зам.-министър в същото ведомство.

Смяната в кабинета бе приета с 98 гласа „за“, 45 „против“ и 1 въздържал се. И за пореден път рокади в правителството се гласуват в отсъствието на премиера Бойко Борисов. Мотивите за оставката на Данаил Кирилов така и не бяха обявени, но се знае, че това е станало след разговор с премиера.

Кирилов призна по-рано, че е един от авторите на варианта на Конституция, представен от ГЕРБ.

Преди това  той се оплака колко е несправедливо да го наричат от година и половина "Барни Ръбъл", без той да реагира.

След като се закле като министър, Ахладова даде кратък брифинг. Пред журналистите тя посочи за свой основен приоритет реализирането на електронно правосъдие. "От 18 години съм в съдебната система, влияние от страна на някоя политическа група, която и да е тя, не е имало. Не познавам депутата Делян Пеевски", каза тя в отговор на въпрос дали депутатът от ДПС и медиен магнат има влияние в съдебната система.

Тя коментира и публикации, в които пише, че си е купила апартамент на преференциални цени. "Жилището ми се намира в кв. "Свобода", 82 кв. м. е и е изцяло закупено с ипотечен кредит, финансирано е от банка", каза Ахладова и изтъкна, че стойността е многократно над данъчната оценка.

Новият министър каза още, че и тя не знае какви са мотивите за решението на Кирилов да подаде оставка.

Добавени коментари

Аферим, бабо, машалла! публикува:
05 Септември 2020 | 08:42
Поредният продукт на водещата ковачница на юридически кадри в страната - ПИФ-а на ЮЗУ-то под вещото ръководство на незаконния пенсионер, пишман "професор" Боко Юруков, корифей в математическата педагогика без нито една стойностна самостоятелна научна публикация!

Добавете Вашия коментар

TOP