Десетки се помолиха за здраве в свещено място край Брежани за празника на Св. Лука

18 Октомври 2020 | 15:53
1 коментара
Култура

Днес православната църква почита св. апостол и евангелист Лука. В местността Райчов валог, в Горната махала на село Брежани, в чест на Св. Лука се събраха миряни.

До малкия параклис, бележещ святото място, има завършен голям параклис. Съграден е изцяло с доброволен труд на благочестиви миряни и с финансова подкрепа от кмета на Община Симитли – Апостол Апостолов, който заедно със съпругата си д-р Апостолова, кмета на с. Брежани Благой Стефанов, кмета на с. Полето Иван Манчев, уважи празника и посети свещеното място, за да запали свещица за здраве. Божия дом трета година, измазан и готов посреща миряните. Около параклиса има чешма, направен е бунар, засадени са цветя… облагородено е изцяло, нова врата и ограда краси параклиса на „Райчов валог”.

В слънчевата събота, големи трапези наредиха местните, за да могат да седнат миряните от Брежани и всички близки села. Отвсякъде в симитлийско имаше гости на празника в Горната махала на Брежани. Вкусен курбан бе раздаден за здраве.

Добавени коментари

Папи публикува:
18 Октомври 2020 | 17:37
Не събота а неделя бе глупак А тия кметчета да се хванат за ръка и да се метнат в кладенеца, помогнали били, крадци нагли

Добавете Вашия коментар

TOP