Десетки признателни жители на община Симитли сведоха глава пред живота и делото на великия Апостол на свободата-Васил Левски

19 Февруари 2024 | 20:37
0 коментара
Общество
Благоевград
Десетки признателни жители на община Симитли сведоха глава пред живота и делото на великия Апостол на свободата-Васил Левски
Днес, 19 февруари с ритуал по поднасяне на венци и цветя в Симитли бе почетена 151-та годишнина от гибелта на Васил Иванов Кунчев. 

Събитието започна с шествие, предвождано от барабанчик. По повод годишнината от обесването на Васил Левски, ученици от СУ "Св. Св. Кирил и Методий" - град Симитли бяха подготвили рецитал, посветен на Апостола на свободата. 


Пред присъстващите бяха представени и едни от най - красивите български стихотворения от ученици от 1-ви „В“, които изучават религия при г-жа Мария Шалдева. В рецитала посветен на революционера, който бива убит, борейки се за свободата на България взеха участие и ученици от 2-ри „А“ клас с ръководител г-жа Илонка Сотирова и ученици от трети и четвърти клас от СУ "Св. Св. Кирил и Методий" - град Симитли.
 
Пред бюст - паметника на Апостола на свободата, разположен в мемориалния парк на Симитли на площад "Септември", се събраха кметът на община Симитли Апостол Апостолов, зам.-кметове на община Симитли, кметове на населени места от общината, общински съветници, служители на Общинска администрация - Симитли, представители на образователни институции, културни дейци, граждани и гости. 

Венци и цветя в знак на признателност пред националния герой на България от Общинска администрация – Симитли положиха председателя на Общински съвет – Симитли Вилимир Александров и зам.-кмета Елеонора Гаврилова, от СУ "Св. Св. Кирил и Методий" - град Симитли, както и Blue brothers - Симитли, които са привърженици на ФК "Левски" (София).
От името на народният представител Стефан Апостолов също бяха поднесени цветя пред бюст – паметника на Апостол на свободата - Васил Левски.
 

Добавете Вашия коментар

TOP