Десетки мераклии напъват за дипломи от Винената партия в Симитли, късметлиите са само двама!

07 Декември 2017 | 14:33
0 коментара
Общество

Стотици членове на Винената партия в симитлийското село Черниче са ераклии да получат дипломи от уникалната организация.

Те се надяват това да стане, след броени дни, когато се очаква близо 200 делегати от цялата страна  да се съберат на поредния конгрес на партията в Симитли.

По думите на председател на партията Иван Лулейски обаче, партийната Международна винена академия „Свети Трифон Зарезан” трудно присъжда високото звание.

„За нас не е важво количеството, а качеството. На 21-ия ни партиен конгрес, който ще е на 16 декември в ресторант в град Симитли, ще дипломираме със сигурност един от нашите членове. Най-вероятно обаче ще връчим диплома на поне още един дипломант, тъй като напливът е много голям. Всички кандидати са заслужили тази чест, така че комисията ще има много работа, за да избере тазгодишните дипломанти”, разкри председателят на Винената партия – Иван Лулейски.

Преди връчването на дипломите двама свещеници ще осветят младите вина, които са много качествени. Специална комисия по-късно ще дегустира бели и червени вина, розе и пелин, за да определи най-добрите производители на еликсир.

От създаването си на 21 декември 1996 г. в с. Черниче до момента няма нито един напуснал, няма отлюспени, никой не е нарушил Устава. Непрекъснато се приемат нови членове, които отдавна са над 1000. 40% от тях са жени.

Всички пък се борят за съхраняването на българската духовност. Закон за тях е да стоят далече от политиката, за да запазят човечността, добрината, уважението и усмивките си. „Няма друга такава партия като Винената. Тя хем е с принос към политическото многообразие в страната, хем политиката никога не е била и няма да е в дневния й ред.

Близо 200 делегати ще се съберат на конгреса в Симитли. Ще пристигнат групи от цялата страна – Бургас, Поморие, Любимец, Пловдив, София.

Всички ще носят от течния еликсир, няма да мине и без кръшни народни хора.

Добавете Вашия коментар

TOP