Десетки членове на секционни избирателни комисии в област Благоевград са сменени

25 Март 2021 | 16:11
1 коментара
Политика

30 са сменените членове на секционни избирателни комисии в община Благоевград към 23 март, в община Сандански са около 10. И в останалите общини има смяна на членове каза за Радио Благоевград председателят на РИК – Благоевград Мартин Бусаров. Той прогнозира масова смяна на членове на избирателни комисии седмица преди вота на 4 април. Като основен мотив отказалите се посочват лични причини, уточни Бусаров.

Мартин Бусаров обясни и процедурата, по която се освобождават досегашните членове на секционни комисии и се назначават новите. Предложенията идват от политическите сили, които имат право да попълват квотите на комисиите. Те подават данни за техните представители, които искат да бъдат сменени и на тези, които ще ги заместят. РИК проверява дали тези, които искат да бъдат освободени са назначени - в коя комисия и с кое решение. На тяхно място се назначават новопредложените, които трябва да заемат мястото си в деня на изборите. 

Добавени коментари

коронавирус публикува:
25 Март 2021 | 16:21
ама иначе ползваха ваксинирането с предимство, андрешковци сме си, това е, а после някой ни е виновен че сме на този хал...така сме насекъде ДА УДАРИМ КЕЛИПИРО...ЗАСЛУЖАВАМЕ СИ СЪДБАТА КОЛКО ХОРА СЕ НУЖДАЯТ ОТ ВАКСИНИ ПОВЕЧЕ ОТ ТЯХ , ТО ТЕЗИ СЕЛСКИ ХТРЕЦИ СЕ ЗАПИСВАХА ЗА ЧЛЕНОВЕ ЗА ДА СЕ ВАКСИНИРАТ ПО ИЗБОР И С ПРЕДИМСТВО...

Добавете Вашия коментар

TOP