Депутатът Стефан Апостолов: Направихме първи стъпки за финансирането на семейства,които се нуждаят от донорство при репродуктивни проблеми

16 Ноември 2023 | 08:33
0 коментара
Бизнес
Благоевград
Депутатът Стефан Апостолов: Направихме първи стъпки за финансирането на семейства,които се нуждаят от донорство при репродуктивни проблеми
Днес в Народно Събрание проведохме много важна среща за мен и моята кауза, за която се боря. Това е каузата за хората с репродуктивни проблеми, разказа депутатът Стефан Апостолов.

Той обясни,че е разговарял   с Радина Велчева, основател на Фондация „Искам бебе“, с професор Костадин Ангелов, председател на комисията по здравеопазване в НС, и с Деница Сачева, председател на комисията по труда, социалната и демографската криза.

"Дискутирахме как държавата и по-конкретно фонд ЦАР – Център за асистирана репродукция да започне да финансира и двойките, които се нуждаят от донорска програма.

В предходни мои публикации ви запознах, че донорството е доста скъпо, а реално държавата подпомага само процедури инвитро, но не и донорството. Следващата стъпка ще бъде другата седмица, когато професор Костадин Ангелов ще направи работна група от специалисти, в която да се дадат най-добрите предложения как да се случи това.

Надявам се, че колегите от всички парламентарни групи в НС ще подкрепят това наше предложение, тъй като то означава ЖИВОТ. Това реално е и един от способите за борба с демографската криза, която е един от най-големите проблеми в страната ни, заяви още Стефан Апостолов.
TOP