Депутатът Георги Динев надъхва предпразнично комитите от „Беласица“ за връщане в професионалния футбол

19 Декември 2020 | 10:23
0 коментара
Спорт

С емоционален пост в социалните мрежи към всички футболисти, треньори и ръководители, ангажирани с ОФК “Беласица”, се обърна петричкият депутат Георги Динев. “Скъпи приятели, в края сме на една много динамична и изпитателна за всички нас година. Година, която ни изправи пред много трудности, които съм убеден, че заедно ще преодолеем. Но този път няма да пиша за болести. Няма да пиша за политики. Днес искам да се поклоня пред момчетата на тази снимка /б.а. – визира новия постер на първия тим, който публикувахме завчера/, на треньорите от ДЮШ, на малките таланти от школата, на феновете и на всички други от любимата ни „Беласица“, които ни накараха да изпитаме най-радостните мигове в тази тежка година. Момчета, със сърцатата си игра Вие гордо защитихте емблемата на гърдите си и честта на Петрич. Вие накарахте футболна България отново да заговори за „Беласица“. Благодаря Ви! В навечерието на най-светлия християнски празник пожелавам на всички в любимия ни отбор най-вече здраве, топлина в семействата и много, много успехи на зеления терен през Новата 2021 година. Нека всички заедно върнем „Бела“ там, където й е мястото – в професионалния футболен елит на България!”, написа народният представител.

Реакцията на Динев изглежда резонна, предвид факта, че той е трайно свързан с футбола в южния град и използва всяка възможност за да наблюдава и подкрепя бяло-червените на стадион “Цар Самуил” и при гостуванията. Народният избраник е постоянна величина и в състава на ветераните, с които редовно участва в държавното първенство, а миналата година достигна до зоналния финал, където комитите срещнаха премиерския тим на “Витоша” /Бистрица/. Преди 10-ина години Георги Динев в партньорство с Георги Георгиев-Валяка се нагърби с издръжката на “Бела” веднага след абдикацията на тогавашния благодетел Костадин Хаджииванов и изпадането на петричани от „А“ група. През годините на тяхното управление отборът се подвизваше между пиринската бундеслига и тогавашната Югозападна “В” група, преди общината да се заеме с финансирането и администрирането на клуба.

Паметен ще остане мачът на 18 юни 2011 г., когато спомоществователите Г. Динев и Г. Георгиев изживяха заедно със стотици свои съграждани сладката победа на баража за влизане в третия ешелон над отколешния футболен враг “Марек”. Битката се разрази на стадиона на НСА „В. Левски“ пред близо 1500 привърженици на двата тима във време, когато грандовете “Левски” и ЦСКА трудно събираха по толкова публика в изявите си. Тогава петричани поведоха с гол на сърбина Диян Драганич в 38-та мин., но си вкараха автогол минута преди края чрез Александър Митушев-Рууни, което прати мача в ролетката на дузпите. От бялата точка подопечните на Иван Златински не сбъркаха, докато пропуск на Божков от дупничани фиксира крайното 6:5 и даде старта на празничната фиеста, започнала още на столичния стадион, за да приключи в ранните часове на идния ден в южния град. По традиция героите в бяло-червено бяха посрещнати с оркестър и множество от фенове в късната вечер на ст. “Цар Самуил”.

Сега, десетилетие по-късно, сръбският наставник Саша Симонович и неговите състезатели се целят с едно ниво по-високо, преследвайки завръщане на професионалната футболна карта на България.в.Струма

Добавете Вашия коментар

TOP