Депутатският син Запро Динев е големия герой в регионалното дерби Септември Симитли - Пирин Благоевград

21 Август 2020 | 08:27
0 коментара
Спорт

Депутатският син Запро Динев е големия герой в регионалното дерби Септември Симитли - Пирин Благоевград

 

С отбор и треньорски щаб, пълен с бивши орлета, новакът във втория ешелон „Септември“ /Сим/ посрами новия проект „Пирин“ с 2:0, а от клетката за гостуващата агитка мощни викове „Оставка“ огласиха стадиона край река Струма, насочени към треньора Уорън Фийни. Вбесени ултраси от областния център опитаха да обсадят след мача изхода на съоръжението в очакване на рейса с любимците си. На възгласите „Заплатаджии“, „Дискотекаджии“ и „Елате при нас, ако ви стиска“ се отзова капитанът Николай Бодуров, който дълго време разговаря със запалянковците в опит да ги успокои след невзрачното представяне на тима.

В сравнение с предното домакинство срещу „Янтра“ пиринският наставник прибягна до една принудителна промяна, след като на стимулиращото занимание в деня на мача травма получи Александър Дюлгеров. Изненадващо мястото на левия фланг на отбраната зае номинално централният бранител Димитър Митев, а квалифицираният бек Архан Исуф остана на пейката близо час, преди да го замести. Трудно сдържа недоволството си от решението за ранна смяна Антон Карачанаков, който единствен се осмеляваше да стреля през първата част по посока на противниковата врата, но имаше малшанса малко преди антракта ударът му с глава да срещне напречната греда. С нищо не впечатли появилият се вместо него Джордж Оукли, с което си докара гнева на привържениците.

Депутатският син Запро Динев се превърна в големия герой за домакините пред погледа на своя баща Георги Динев. Петричкото попълнение на симитличани, което не се отличава с ръста си, порази целта с глава в 16-а мин., а в 34-а мин. след негов изстрел и рикошет в гредата топката се удари в тялото на вратаря Петър Петров и за втори път се озова в мрежата му. До края хората на Фийни не успяха да се отърсят от шока и се прибраха в съблекалнята под залп от освирквания и нелицеприятни скандирания.

„СЕПТЕМВРИ“ /СИМ/: Тейлър, Кр. Михайлов (78-К. Николов), Мунин, Стоилков, Гогов, Вакадинов, Василев, Младенов, Иванов (83-Лулейски), Динев (68-Карадачки), Карапетров.

„ПИРИН“: Петров, Бастунов, Ст. Николов, Митев (57-Исуф), Бастунов, Станоев, Сп. Георгиев, Манолев, Пр. Йорданов, Аийна (76-Хендерсън), Карачанаков (46-Оукли).

СТОЙЧО СТОИЦОВ


За бившите орлета в Симитли дойде време за „сладко отмъщение“

А. Карачанаков /вдясно/ беше най-непримиримият в редиците на пиринци, но рано го въдвориха на пейката

Топреферът от Петрич Ив. Стоянов едва ли скоро е имал толкова безпроблемен мач, който можеше да ръководи от центъра

Наставникът на победителите И. Тренчев: Забравяме този мач, наред е следващият

Наставникът на победителите Иво Тренчев не скри радостта си от гръмката победа, но същевременно остана здраво стъпил на земята. „Това беше едно истинско дерби. Много сме доволни от развоя на мача. Момчетата направиха добра игра, имаха огромно желание, особено след загубата от „Кариана“, след която се получи малко напрежение, но пък подейства стимулиращо и нещата се получиха, при положение че Иво Михайлов отсъстваше, също и Боби Хазуров и Тунтев. Другите момчета обаче показаха, че всеки един, който влезе, може да помогне, когато се наложи. Този успех ни донесе самочувствие, но емоциите са дотук. Още в неделя ни чака отново тежък мач с „Витоша“, за който трябва да се възстановим бързо и да се готвим“, коментира старшията на септемврийци, който ден преди двубоя нарече случващото се в родния „Пирин“ фалш, визирайки освобождаването му от треньорския пост миналото лято.

Треньорът на победените У. Фийни: Това е само една загуба, чака ни дълъг маратон

Мениджърът на победените Уорън Фийни не беше словоохотлив след поражението и деликатно остави без коментар призивите за оставка и освиркванията на агитката, както и треньорските решения за стартовите 11 и смените. „Не направихме достатъчно, за да спечелим. Започнахме слабо срещата. Това наистина е неприемливо и съм разочарован. Когато победиш в един мач, вярваш, че същите играчи могат да го сторят отново. Избираш съответния състав, който очакваш да донесе победата. За жалост при нас не се получи днес. Но ни чака дълъг маратон и е още рано. Това е само една загуба. Все пак сме в началото на сезона. Имахме добра подкрепа от феновете днес. Предстои ни още много мачове да изиграем. Ще вдигнем момчетата. Каквото е казано тази вечер – казано е. Като мениджър не можеш да си позволиш амплитуди в настроенията, трябва да останеш на едно постоянно ниво“, лаконичен бе Фийни.в.Струма

Добавете Вашия коментар

TOP