Депутатски брат, хотелиери, шивашки и транспортни босове лъснаха, като длъжници в „списъка на позора” в Гоце Делчев

02 Февруари 2016 | 19:43
0 коментара
Общество
Депутатски брат, хотелиери, шивашки и транспортни босове лъснаха, като длъжници в  списъка на позора” в Гоце Делчев

Собственици на фирми, хотелски комплекси, магазини, бензиностанции и производствени предприятия от Гоце Делчев са сред основните длъжници към хазната, заради невнасяните от тях такса смет, данък сгради и данък за МПС през последните 5 години общината е била ощетена с почти 1 млн. лв.

По настояване на редовни платци публикуваме голяма част от имената в списъка, които репортер на вестник „Струма“ успя да запише при обявяването им по време на последното заседание на ОбС.

Сред по-големите физически и юридически длъжници на община Гоце Делчев със суми от 100 до 500 лева са: Росица Христова - собственик на хотел „Христов“, Валери Маламов - собственик на популярното заведение „Маламова къща“, Тодор Домузов - собственик на хотел в Огняново, бившият магазин „Валан”, който сега е управляван от бизнесмена Руен Кирев, но вероятно дългът е натрупан преди той да го придобие, известното шивашко предиприяте „Пиринтекс”, Кръстьо Попов, Сотир Капитанов - собственик на производствен цех и бивш полицай, Зоя Малинова, Александър Петрелийски - собственик на сладкарски цех, Илия Червеноков, Благой Ценкин - собственик на популярното в Гоце Делчев заведение „Петте кьошета“, Петър Мингов, който има бизнес с автогуми, голямата транспортна фирма „Динамо”, фирма „Енемона”, която има газстанция, гръцката фирма „Калида” и др.

Сред физическите лица длъжници с натрупан над 100 лева данък за МПС са Радослав Манахов, Атанас Харизанов, Георги Топузов, Петър Чакърдъков, който е брат на съпруга на певицата Николина Чакърдъкова, Илиян Койков, Тодор Жбантов, Ангел Михайлов, Благой Андонов, който е брат на депутата от ГЕРБ Георги Андонов, Илия Мангалов, Недко Петаков, Георги Ежков, Илиян Мицов, Иван Трендафилов, Иван Дробенов, Реджеп Даракчи, Момчил Темелков, Стоян Катунчев, „Уно 58” - бензиностанция, собственост на Никола Узунов, „Транспорт” ЕООД, фирма „ Орбел” с управител Стоян Марков, „Екомода”, „Варовик”, ЕТ „Малинов” и др.

На последното заседание на ОбС председателят Ангел Гераксиев обяви, че през 2015 година е извършена проверка на лица, подали декларации за освобождаване от такса сметосъбиране и сметоизвозване от отдел „Местни данъци и такси”. Оказало, че от 459 декларации в 399 липсвали каквито и да е основания за това, т.е. заявителите са излъгали. Четирима съдия-изпълнители е ангажирала общината да събира дълговете от над 900 000 лв. Тъй като много ог длъжниците не са се отзовали на многобройните покани от страна на кметската администрация да погасят задълженията си, председателят на ОбС Ангел Гераксиев изригна и поиска да бъдат изчетени публично имената им.

„И какво излиза - че бедният човек гледа да си плати навреме дължимите суми за данък сгради, сметоизвозвазане и моторни превозни средства, за да не го дадат на съдия-изпълнител, а богатите не плащат, защото не се страхуват нито от съдия-изпълнител, нито от нищо”, заяви също силно афектиран общинският съветник от ДПС и лидер на областното ръководство Ведат Хюсеин.Струма

Добавете Вашия коментар

TOP