Депутатите ще обсъдят създаване на комисия за изработване правилника за работа на 49-ия парламент

20 Април 2023 | 08:05
0 коментара
Политика
България
Депутатите ще обсъдят създаване на комисия за изработване правилника за работа на 49-ия парламент

Депутатите ще обсъдят създаване на временна комисия за изработване правилника за работа на 49-ото Народно събрание (НС).

Това обяви вчера в края на заседанието новоизбраният председател на парламента Росен Желязков.

Пленарната зала реши да работи по правилата на 48-то Народно събрание до приемането на нови. Заседанието ще започне от 9:00 часа, съгласно действащия правилник, обяви Желязков.

Очаква се да бъде подложен на гласуване и проектът на решение на ДПС - петък ( 21 април) да е неработен ден за НС, тъй като е първият ден на Рамазан Байрам. Той беше внесен вчера в деловодството на парламента.

Относно първите закони, които ще обсъди новото Народно събрание, Росен Желязков посочи в кулоарите, че първо ще се гледат тези, по които има разбирателство. Това са за домашното насилие, КПКОНПИ, Наказателно-процесуалния кодекс, законопроектите по Плана за възстановяване и устойчивост. Според него по тях няма да има тежка политическа дискусия и тежки препирни, защото депутатите знаят, че очакванията на хората са да преодолеят този стигматизиран през последните месеци диалог именно в посока на решаването на въпроси, които вълнуват обществото, и действия по сформиране на кабинет, който би могъл да реши тежки проблеми.

Източник БТА, снимка:БГНЕС

Добавете Вашия коментар

TOP