Депутатите се сбогуваха

29 Юли 2022 | 15:52
0 коментара
Политика
Депутатите се сбогуваха

47-ото Народно събрание вече е в историята. Въпреки че президентът Румен Радев все още не е издал указ за разпускането му и назначаването на служебен кабинет след неуспешните преговори за нов кабинет в рамките на този състав, депутатите се сбогуваха. По правилника им те така или иначе от днес излизат във ваканция.  

Ред обещания и уверения, че следващия парламент ще е по-ефективен от този декларираха от трибуната всички председатели на групите. 

А последният ден на народните избраници не мина без гаф. Мобилният телефон на ген. Атанас Атанасов звънна по време на заседанието и с това предизвика бурен смях в залата. 

Докато седеше на мястото си на президиума, зам.-председателят на парламента получи обаждане. Това разбраха всички, защото в залата се разнесе бодра мелодия на военна тръба, която премина в тържествен марш. „Всички ли са в бойна готовност?”, пошегува се водещия заседанието Мирослав Иванов от ПП.

Ген. Атанасов обаче пренебрегна закачката и просто се наведе към бюрото, за си проведе разтовора. „Да, кажи!”, каза ген. Атанасов на събеседника си от другата страна на връзката, което вече предизвика масов смях сред депутатите, защо репликата се чу отчетливо по озвучителната уредба. 

Накрая Мирослав Иванов би последния звънец и разпусна колегите си. 

Добавете Вашия коментар

TOP