Депутатите приеха промени в Закона за БЧК

11 Юни 2020 | 12:11
0 коментара
Политика

Парламентът прие на първо четене промени в Закона за БЧК. Вносители на законопроекта са ГЕРБ и „Обединени патриоти“. "За" законопроекта гласуваха единодушно 95 народни представители, без "против" и "въздържали се", съобщи „Фокус“.

Със законодателната инициатива се регламентира правна възможност върху имоти - публична или частна държавна собственост, с изключение на имотите -изключителна държавна собственост, да може да се учредява безвъзмездно право на строеж в полза на БЧК за трайно задоволяване на обществени потребности, предвид осъществяваните от него дейности с обществено-полезна насоченост и значимост.

Ще подкрепим промените в Закона за БЧК, но между първо и второ четене ще настояваме за внимателно прецизиране на текстовете, заяви депутатът от БСП проф. Георги Михайлов по време на дебатите. Дълбоко уважаваме дейността на БЧК и неговите функции на територията на страната и неговото участие в международни акции, каза още проф. Михайлов. Социалистите обаче не са съгласни с това, че заради един конкретен казус се променя закон.

Казусът е теренът, който се намира в Лозенската планина, за този логистичен център, а в законопроекта се визират всички територии, върху които се разтпределя юрисдикцията на БЧК. Между първо и второ четене ние ще настояваме да бъдат внимателно прецизирани юридическите текстове по отношение на възможността за ползването на собственостите, т.е. земите на БЧК във възможностите, които определя закона, изтъкна още проф. Михайлов.

Добавете Вашия коментар

TOP