Депутатите отхвърлиха предложението на БСП да не почиват през август

29 Юни 2018 | 17:37
1 коментара
Политика

Парламентът отхвърли предложението на "БСП за България" за отмяна на лятната ваканция на Народното събрание през 2018 г. "За" гласуваха 70 депутати, 12 бяха "против" и 101 се въздържаха. От ДПС не участваха в гласуването.

 Мотивът на левицата беше депутатите да не почиват през август, докато не решат проблемите на хората с увреждания. От ГЕРБ изразиха готовност за извънредни заседания.

В хода на дебатите бяха отправени обвинения към БСП в популизъм, намесена беше темата за аварията в Чернобил и комунизмът, чуха се и лични истории. ГЕРБ и БСП отново влязоха в спор за отсъствията от пленарната зала и в частност на лидера на БСП Корнелия Нинова.
 
Председателят на ПГ на "Обединени патриоти" Волен Сидеров се обяви "за" това да се работи през август, защото имало обществено полезен смисъл. Щях да приема предложението да се отмени ваканцията, ако беше направено юридически грамотно, посочи обаче Сидеров.

Според лидера на "Воля" Веселин Марешки е див популизъм да излезеш и да кажеш, че за 30 дни ще решиш това, което за години не си решил. "Дайте да работим на нощна смяна, да работим на три смени, и какъв е ефектът", попита той. Данаил Кирилов от ГЕРБ призова да се работи упорито, да се извърви пътят на подготвителната фаза и декларира подкрепа за извънредно заседание през август.

Корнелия Нинова отговори и на обвиненията на ГЕРБ, че от 90 гласувания е участвала в пет. 279 натискания на копчето имате, за да лишите онкоболните от лекарства през декември 2017 г., и след разговор с премиера - 93 пъти сте натиснали копчето точно за обратното, посочи Нинова. 837 пъти сте си натискали копчета, без грам мисъл, посочи още тя. По думите й това дава образа на парламента, а не броенето на това кой колко пъти е отсъствал.

В отговор Десислава Атанасова от ГЕРБ заяви, че ще подкрепи да се работи през август, ако Нинова й гарантира, че когато се обсъжда закона, ще бъде в пленарна зала не само за регистрацията. Оказва се, че четири седмици въобще не сте била в пленарна зала, а когато сте била, сте го правили епизодично, коментира Атанасова справка за работата на Нинова за последните шест месеца.

Добавени коментари

Мнение публикува:
29 Юни 2018 | 18:10
Популисти сте и едните,и другите,защото сте замесени от едно тесто.Тая сопулуша-Деси Атанасова за каква се мисли???Нали ѝ показаха скъпите чанти,обувки,тоалети...Това е,което се вижда.А колко пари има в банки и носи в кесията /в карти/ - това не може да го види всеки.Състезават се с Нинова коя е по-ербаб.Така е,когато една партия се разбие на две,че и на три - ще си извадят очите...

Добавете Вашия коментар

TOP