Депутатите от Благоевградско сами си боядисаха яйцата, Мацурев дори врътна козунак за пръв път в живота си

21 Април 2020 | 21:47
10 коментара
Общество

Депутати от Благоевградска област запретнаха ръкави и се включиха повече от активно в приготвянето на великденската трапеза у дома. Иначе казано – сами си боядисаха яйцата, а някои дори замесиха първия козунак в живота си.

Пръв с неподозираните си умения се похвали народният избраник от ПП ГЕРБ Александър Мацурев. Той бе карантиниран в семейната механа в Банско пред 3 кори с варени яйца и 4 бурканчета боички. С гумени ръкавици и един наръч листенца Мацурев успя за няколко часа да сътвори истинска цветна феерия и с майсторските шарки върху черупките предизвика люта завист сред колегите си в местния парламент, които масово се включиха да му лайкват снимките. Измайстореният  от Мацурев козунак, при това – пръв в живота му, пък буквално ги остави без думи. За да покаже, че всичко е автентично, депутатът си направи цяла серия козуначени снимки, пресъздаващи целия сложен процес по замесването, усукването на тестените фитили и декорацията на традиционния сладък хляб.

„За първи път успях да се включа в боядисването на яйцата за Великден, а и успях да направя първия си козунак. Малки мигове от живота, а всъщност са безценни! Светли и благословени празнични дни!”, похвали се Мацурев под фотосесията си.

По същото време в областния център на Пиринско колегата му от БСП Николай Бошкилов също се захвана да вапца яйца. Естествено, сред неговите преобладаваха червените.

„Тази година отговорността за великденските яйца се падна на нас, мъжете!”, уточни Бошкилов, докато асистираше на синчето си Кръстиан, а съпругата Сирма им даваше ценни напътствия от другия край на кухнята, докато се бореше с козунака. Последният се оказа доста сполучлив и бе оценен по същество от изтощените от боядисването мъже.в.Струма

Добавени коментари

Съвет публикува:
22 Април 2020 | 10:34
А бе,журналя,много сте смешни.Искате да ни набиете в главите това,което Мацурев СЪВСЕМ НЕ Е! Много е млад и всички добре го познават-има документ за завършено висше образование,което не е изучил,докато Икономов го набута за зам.кмет-няма никакъв трудов стаж /освен "барман" при баща му в Почивно дело/ и сега хоп! успешен депутат! За това сме в това положение.Ами оная парцалуша-Савеклиева??? Това са хората,които ни водят към "светли бъднини"!
Смехории публикува:
22 Април 2020 | 10:21
Мацурев и вапцани яйца?!Ама друг път! А за "месене на кузеняк"-ич нема да думаме! Ама шо да работиш-иска да му поддържаме имиджа,че избори идват.А че нема да спечели-това е ясно.Тогава ще видим "умението му" да меси козунак в хлебозавода,заради който се сритаха с Жоро-златното биде!
луд публикува:
22 Април 2020 | 04:31
Пълен олигофрен.Не ни занимавайте с това зомби, ако обичате!
Тета му Шана публикува:
21 Април 2020 | 23:05
Това е за пред людето и кузиняк не може да умеси.
Дунката публикува:
21 Април 2020 | 22:58
И Баненски и той не е за там.
Бего публикува:
21 Април 2020 | 22:53
Икономов, Ай стига си давал акъл, кой какво да прави?
До г-н Кадев публикува:
21 Април 2020 | 22:47
Кмете, почивай ги ако незнаеш откъде виж кои най- много ти се умилкват,те и тебе ще те продадат. Въчкова, Станчева... стига жокери.
Смешки публикува:
21 Април 2020 | 22:46
Оти не занимавате с тоа смешник той и без тава освен да меси козунаци за друго не станува
Здрасти, публикува:
21 Април 2020 | 22:34
Много са подлогите и не му прави чест да ги търпи, защото не си държи на думата. ГЕНЕРАЛНА ПРОМЯНА ама за него. Сега в тази кризисна ситуация даже им плаща да си седят в къщи. Туризъм в Банско няма ама чиновници бол.
Стефчо публикува:
21 Април 2020 | 22:15
Кмете вярно ли е че твоята заместничка Сашка Въчкова я съдят от Прокуратурата? Вярно ли че е правила шмекерии? Това ле е генералната промяна? Ще я махнеш ли? Тя с кои беше преди няколко години? С Жоро Бидето? Къде е промяната бе Ваньо? А колко от подлогите икономови остави в опщината? колко?

Добавете Вашия коментар

TOP