Депутатите излизат в извънредна едномесечна ваканция

14 Септември 2023 | 14:36
0 коментара
Политика
България
Депутатите излизат в извънредна едномесечна ваканция

Депутатите излизат в извънредна едномесечна ваканция заради местните избори. От 11 до 27 октомври народните представители няма да провеждат заседания. За сметка на това, те ще се съберат извънредно на 18, 19, 25, 26 септември, както на 2 и 3 октомври. Предложението беше гласувано и одобрено в пленарната зала. 

„Какво става с трибуната на българското правителство, кабинетът ще излезе ли в отпуск, там трибуните ще ги затворите ли”, попита Георги Свиленски от БСП. „Кой иска да се възползва неправомерно от местните избори? Искате един месец отпуск”, подчерта той.

От „Възраждане” също се обявиха против. „Народното събрание да не работи в три пленарни седмици има практическо измерение, че това, ако се случи, министрите няма да присъстват и на парламентарен контрол. Изслушване няма и да има. През това време сглобката ще оказва натиск за местните избори”, каза Петър Петров от партията.

Атанас Атанасов, съпредседателят на ДБ, коментира, че ръководителите на „Възраждане” по време на Председателски съвет са били въодушевени от идеята. „Най-голямата опозиционна партия, както се нарекохте - координирайте се помежду си, сутринта ръководителите ви бяха на друго мнение”, посочи Атанасов.

Добавете Вашия коментар

TOP