Депутатите избират ръководства на парламентарните комисии

13 Юли 2023 | 06:16
0 коментара
Политика
България
Депутатите избират ръководства на парламентарните комисии

На редовното си заседание в петък народните представители ще гласуват проекторешения относно избор на ръководства и промени в постоянни комисии на Народното събрание. Проектите на решения са внесени от Десислава Атанасова и Мустафа Карадайъ, предаде репортер на БГНЕС.

Депутатите ще гласуват и Проект на решение за приемане на процедурни правила за условията и реда за предлагането на кандидат за подуправител – ръководител на управление „Банково“ и на кандидат за подуправител – ръководител на управление „Емисионно“ на Българската народна банка, представяне и публично оповестяване на документите и изслушването на кандидатите в Комисията по бюджет и финанси, както и процедурата за избор от Народното събрание. Вносител е Комисията по бюджет и финанси.

Освен това народните представители ще гласуват и Проект на решение за приемане на процедурни правила за условията и реда за предлагане на кандидати за двама заместник-председатели и двама членове на Сметната палата, представяне и публично оповестяване на документите и изслушването на кандидатите в Комисията по бюджет и финанси, както и процедурата за избор от Народното събрание Вносител е Комисията по бюджет и финанси.

Депутатите ще проведат и първо гласуване на Законопроект за изменение и допълнение на Закона за съдебната власт, както и първо гласуване на Законопроекти за изменение и допълнение на Закона за движението по пътищата. Освен това ще гласуват на първо четене и Законопроект за изменение и допълнение на Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите.

Източник: БГНЕС 

Добавете Вашия коментар

TOP