Депутатите гласуват оставката на Минчев, кабинетът в зала го подкрепя

16 Юни 2022 | 09:39
0 коментара
Политика
Депутатите гласуват оставката на Минчев, кабинетът в зала го подкрепя

В пленарна зала започна дебатът преди гласуването на поисканата оставка на председателя на Народното събрание Никола Минчев, предаде репортер на БГНЕС.

Искането е на "Има такъв народ", а мотивите от трибуната представя Тошко Йорданов.

 

В пленарна зала присъства премиерът Кирил Петков, който отмени посещението си в Азербайджан, вицепремиерите Асен Василев, Корнелия Нинова, Калина Константинова и част от министрите.

Според вносителите, Минчев нарушава правилника за работа на парламента, а под мотивите за исканата оставка подписи са положили 120 народни представители от "Има такъв народ", ГЕРБ-СДС, ДПС и "Възраждане".

Минути по-рано, председателят на ПГ на "Има такъв народ" заяви, че няма по-логичен ход от това Ива Митева, която ръководеше предния парламент, отново да стане председател на Народното събрание.

„В крайна сметка Ива Митева е била два пъти председател на Народното събрание. Определено е в пъти по-добър юрист от всички, които са в ПП, които минават за юристи. Справя се прекрасно. Има авторитет”, заяви той. „Всъщност истината е, че всички очаквахме и трябваше тя да е председател на това Народно събрание”, каза още Йорданов, като подчерта, че първо трябва да мине гласуването за сегашния председател и след това ще се види какво ще се случи. /БГНЕС

Добавете Вашия коментар

TOP