Депутат, Областен управител и кмет отидоха на крак при хората в с. Ощава, часове наред обсъждаха критичната ситуация от пожара с тях

25 Август 2017 | 19:18
4 коментара
Общество

Народният представител от БСП в Благоевград Николай Бошкилов, областният управител на Пиринско Бисер Михайлов и кметът на Кресна Николай Георгиев отидоха на крак при хората в с. Ощава за да ги подкрепят морално и изкажат своята съпричастност към тях. 

Огнената стихия не уплаши държавниците, които часове наред обсъждаха по между си и с хората критичната ситуация от пожара в района.

По думите на засегнатите от огъня, и депутат, и областен управител, и кмет са подкрепили всички засегнати от пожара морално, като ги напътствали със съвети за всяко едно нещо.

"Искаме да знаете, че в тази тежка ситуация не сте сами. ние всички сме до вас и помагаме с каквото можем. Правим всичко възможно и по силите си да потушим огъня, надяваме се, че в най - скоро време това ще отмине и ще остане само лош спомен", каза пред местни хора Николай Бошкилов.

По – рано тази сутрин министър Радев конкретизира пред медиите, че над 530 души са участвали в гасенето на пожара. Спасени от огнената стихия са стотици къщи и плевни в района Сенокос – Ощава, като в повечето от тях не са живеели хора.Три постройки са изпепелени с покриви.

Окръжната прокуратура в Благоевград също започна разследване на причините  за големия пожар, който тръгна от симитлийското село Мечкул  и унищожи над 6000 дка. горски територии.

 

Добавени коментари

Симитли публикува:
26 Август 2017 | 08:33
По-добре депутат да ходи по такива бедствия, от колкото като Симитлишкото гей-депутатско чедо да обикаля кръчмите и да раздава плакети със тъпата си празна усмивка....!
Това сме ние публикува:
25 Август 2017 | 21:57
Дали не го направиха нарочно за тая пуста магистрала а?
@ публикува:
25 Август 2017 | 20:43
Добро впечатление прави присъствието на Николай Бошкилов. Когато има присъствие на депутат е по сигурно, че ще се реагира адекватно. А тези, които го критикуват, какво щяха да кажат ако го нямаше там и се печеше по морето, както другите. А реферчето от Симитли сигурно свиреше мачле за десет бона по поръчка да Домус-Ага...
Гражданин на майка България публикува:
25 Август 2017 | 20:09
И кво ще направят тия педераси? Ще им построят изгорелите къщи или ще кажат истината за пожарите в околията?

Добавете Вашия коментар

TOP