Денков: Споразумението не е съгласувано с ПП-ДБ

19 Март 2024 | 19:11
0 коментара
Политика
България
Денков: Споразумението не е съгласувано с ПП-ДБ

Проектокабинетът не е съгласуван с "Продължаваме промяната – Демократична България" (ПП-ДБ). Това каза премиерът в оставка Николай Денков по време на пресконференция в централата на ДСБ на ул. "Кърниградска" в София след заседание на парламентарната група на ПП-ДБ. На брифинга присъстваха и министрите, които са представители на ПП-ДБ в проектокабинета.

Денков допълни, че немалка част от номинираните за министри не са дали съгласието си да участват в този кабинет, включително и лично той.

Не искам да бъда номиниран в този Министерски съвет, категоричен беше Николай Денков. Той заяви, че предложеният състав в проектокабинета не е съгласуван с преговорния екип на ППДБ. Аз съм подготвил декларация, че не искам да бъда номиниран в този състав, заяви Денков. Няма съгласие и по текста на споразумението, добави той. 

Няма решение на нашите колективни органи на ПП-ДБ за участие в този кабинет, каза Денков и добави, че изрично са казали на колегите си от ГЕРБ-СДС, че след като приключат преговорите, имат нужда от няколко часа, за да вземат решение. 

Бяхме готови да преговаряме, докато постигнем съгласие.ГЕРБ напуснаха преговорите и отидоха при президента, заяви Денков.  Всичко това ни кара да смятаме, че не е имало намерение реално за преговори, добави той. 

Мария Габриел се поддаде на натиска на Борисов и на Пеевски, заяви  по време на пресконференцията съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков.

Свидетели сме на една от най-големите фалшификации в съвременната българска история, заяви  съпредседателят на "Продължаваме промяната" Асен Василев.

Такова нещо не се е случвало – да бъда вписан като министър в кабинет, без да е взето моето съгласие, коментира Василев. Това е акт или на наглост, или на безпардонност или на безобразие, който нито един човек, който иска да стане премиер на една държава не може да си позволи, посочи той. БТА

Добавете Вашия коментар

TOP