Деница Сачева: Записът, на който Асен Василев казва: "трябва да правим избори с наше МВР" е абсурден

07 Април 2024 | 12:55
0 коментара
Политика
България
Деница Сачева: Записът, на който Асен Василев казва: трябва да правим избори с наше МВР е абсурден
Има достатъчно голяма приемственост в служебния кабинет. 4 от министрите бяха от сегашното правителство, а двама бяха заместник-министри. Министри на ГЕРБ в този кабинет няма. Това заяви зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Деница Сачева пред БНТ.

"Как ще продължим зависи от това какво ще се случи на 9 юни и то не зависи от това ГЕРБ да прави някакви отстъпки и ГЕРБ да продължава нещо да променя, защото ние направихме достатъчно отстъпки и показахме достатъчно добра воля и търпение, но вече всичко е в ръцете на колегите от ПП-ДБ", коментира Сачева, която бе част от преговорния екип на ГЕРБ-СДС.

"Те трябва да проявят малко повече смирение и разум, защото ние не можем повече да сме принуждавани да работим за такъв парламентарен анархизъм за това, че всички институции трябва да бъдат разрушени, за това, че всички хора с опит от институциите трябва да бъдат изгонени, да има забранителни списъци за хора, които могат да управляват. Това не е наш стил и няма да бъде", обясни още Деница Сачева.

Според нея, цялата фиксация върху МВР, в контекста на изборите, е "абсурдна".

"Записът, на който Асен Василев казва: "трябва да правим избори с наше МВР", цялата тази фиксация върху МВР, в контекста на изборите, е абсурдна. По време на преговорите една друга фиксация беше Министерство на електронното управление," добави Деница Сачева.БНТ/снимка:БТА

Добавете Вашия коментар

TOP