Ден на отворените врати в библиотеката в Благоевград

11 Май 2021 | 10:01
0 коментара
Култура

Днес, по стар стил, честваме празника на светите братя Кирил и Методий, българската азбука, просвета и култура. Освен това отбелязваме и Деня на библиотекаря. По този повод Регионалната библиотека в Благоевград подарява безплатни карти на всички желаещи през цялата седмица, а през месеца ще има и различни инициативи, свързани с празника.

Безплатни карти по повод празника се подаряват вече от няколко години в Регионалната библиотека, а желаещи да се възползват не липсват.

“За една година по повод и на тези отворени врати броят на читателите се е увеличил доста, примерно за една година имаме 8000 записани нови читатели”, каза пред БНТ Емилия Малешевска, която е завеждащ отдел читални, справочен и отдел Изкуство в библиотеката.

Регионалната библиотека в Благоевград е една от 11-те най-големи в страната. Фондът ѝ се обновява често, тъй като всяка година библиотеката кандидатства и печели проекти на стойност 25 000 лв., с които закупува нови издания.

Въпреки пандемията много хора продължават да взимат книги и да посещават библиотеката.

Най-редовните посетители на библиотеката в града остават учениците и студентите, тъй като тук предлагат писмени библиографски справки по различни теми.

Освен добре познатите вече противоепидемични мерки, всички книги в регионалната библиотека се дезинфекцират със специална машина с UV-лампи, която унищожава 99,9 процента от познатите патогени и вируси.

Добавете Вашия коментар

TOP