Ден на национален траур в цяла България

08 Септември 2023 | 10:34
0 коментара
Общество
България
Ден на национален траур в цяла България

Днес в цялата е страна е обявен Ден на национален траур за жертвите, загинали при наводненията в община Царево на 5 септември 2023 г. В бедствието загубиха живота си четирима души - две жени и двама мъже.

Даниела Йорданова и Мария Москова са две  жертвите на потопа по южното ни Черноморие. Поклонението пред паметта на двете ще бъде в събота. За другите двама загинали мъже има много малко публична информация и не е ясно дали семействата им вече са уведомени. Това, което е известно е, че единият е от Смолян, а другият от Русе.

Колата на Йорданова и Москова бе отнесена от придошлата вода, след като мостът, по който се движат, пропадна.

Още вчера пред вратата на ветеринарния кабинет на д-р Йорданова скърбящи поставиха цветя в нейна памет. От Районния съд в Царево, където до последно е работила Мария Москова, публикуваха съобщение. Че са загубили изключителен професионалист с висок морал и почтеност, който е отстоявал принципите, справедливостта и закона.

Около 4000 души бяха засегнати от бедствието. В тежко пострадалите райони вече започна битката за възстановяване от бедствието. Щети за 30 милиона лева са нанесени по инфраструктурата в община Царево, а комисия започна оглед на разрушенията.

Добавете Вашия коментар

TOP