„Ден година храни“! От 5 до 15 хил. лв са хонорарите на звездите за Нова година

06 Декември 2022 | 21:39
0 коментара
Хайлайф
Ден година храни ! От 5 до 15 хил. лв са хонорарите на звездите за Нова година

„Ден година храни“ е любимата поговорка на родните звезди по празниците. Повечето от тях още от средата на лятото са „капарирани“ за новогодишната нощ и за тях 2023 г. ще започне с по още няколко хилядарки в джоба.

След като примата Лили Иванова от близо десетилетие насам не поема участия за Нова година, тъй като хотелиерите у нас не могат да ѝ смогнат на хонорара от 100 хиляди лева, Васил Найденов я детронира от първото място и официално е най-добре платеният естраден изпълнител по празниците. Тази година Кеца се е полакомил и е поел 3 поредни участия – на 30 и 31 декември и 1 януари. На 72- годишната звезда ще му се наложи да прекоси България няколко пъти в рамките на 3 дни, за да успее да зарадва феновете си. За по-малко от 2 часа концертна програма обаче от всяко едно от участията си той ще прибере по 15 хиляди лева, като новата 2023 г. за него ще започне със свежи близо 50 бона в банковата сметка.

На 30 декември Васил ще пее в луксозния хотел на Дарина Павлова в Златни пясъци. Още на следващата сутрин ще тръгне за Търново, където в новогодишната нощ ще забавлява гостите в кръчмата на фолкзвездата Галена и съпруга ѝ. Кувертът на човек там е между 300 и 400 лева само за вечеря в зависимост от разположението на масата. Сцената Кеца ще сподели с чалга певицата Десислава, която ще „подгрява“. На 1 януари, когато празнува имен ден, Васил ще трябва да се върне пак на морето, този път в Албена. На Васильовден той ще изнесе пореден концерт в 5-звезден хотел там.

Веднага след Кеца по размер на хонорара се нарежда Димитър Рачков. След като миналата година си даде почивка и реши да не работи в новогодишната нощ, сега на 31 декември ще бъде водещ на празничната програма в чисто нов лъскав 5-звезден хотел във Велинград. Любопитното е, че ценоразписът на комика е почасов. За 60 минути той взема по 4 хиляди лева, за да забавлява публиката. Новогодишните партита обаче се проточват далеч повече. Ако шоуто му започне в 20 часа и продължи само до полунощ, Рачков ще си тръгне с поне 16 хиляди лева „заработка“. Основният му конкурент Краси Радков пък ще посрещне Нова година в Доминикана, но не точно на почивка. Голяма родна туристическа агенция организира оферта за посрещане на 2023 г. в екзотичната държава и реши да пресели там някои от най-големите звезди от родната сцена, за да привлече достатъчно платежоспособни туристи. Така онези, които имат възможност да платят по 7 хиляди лева за 1 седмица на острова, ще се наслаждават на празнична програма на плажа с участието на Краси Радков, Тончо Токмакчиев, Галена и Фики Стораро. Престоят и пътят на изпълнителите се поемали от организаторите, а хонорарите им били отделно от това. Галена и Фики щели да приберат по 10 бона на калпак, а Краси Радков таксувал по 2500 лева на час. Два пъти по-нисък е хонорарът на колегата му Токмакчиев.

Унизена от отпадането на новогодишното си участие пък била Силвия Кацарова. Елзетката трябвало да пее в известен хотел в Пампорово, но в последния момент я сменили с новия фолкидол Меди. Така изявата ѝ била преместена за Коледа, когато се плащат по-ниски хонорари от тези за ЧНГ. Нейната цена е 5 хиляди лева. Толкова прибира и Тони Димитрова. На Нова година тя ще бъде в родния си град Бургас, където ще пее в най-скъпия и елитен хотел. Компания на сцената ще ѝ прави добрият ѝ приятел Драго Драганов, както и колегата ѝ Миро. Кувертите за луксозния комплекс започват от 1848 лева и стигат до 8046 лева в зависимост от вида стая и броя на нощувките, които гостите искат. Край морето първа новогодишна наздравица ще вдигне и Ники Кънчев. Дълги години той не поемаше да води новогодишни партита, а само фирмени събития през декември. Сега обаче на 31-ви ще бъде в най-новия хотел в „Св. св. Константин и Елена“, където ще пеят Графа и Хилда Казасян. За водене на събития хонорарът на Кънчев не пада под 3 бона. На няколко километра от варненския курорт ще пее и Руслан Мъйнов, който е поканен да забавлява гостите на хотел в Кранево. Той е сред най-евтините звезди и прибира по 2 бона за пеене и водене едновременно. Същото предлага и Ненчо Балабанов, който ще се подвизава в спа комплекс в пловдивския „Бевърли Хилс“ – село Марково, където редица баровци имат палати. Балабанов, който навремето се съгласяваше на участия и срещу хилядарка, сега е надул хонорара си десеторно, коментират в гилдията. За ЧНГ той се спазарил за 10 хиляди лева, но щял да весели гостите до ранни зори.
Комплексите в зимните курорти тази година са спестили от бюджет за изпълнители и в твърде малко от тях ще има примамливи музикални програми. Дарина Павлова обаче не пести средства и в хотела ѝ в Боровец на 31 декември ще се изявяват Кирил Маричков и „Фондацията“, които са лидери по хонорар в рока, прибирайки между 12 и 15 хиляди лева. Те обаче делят сумата на 5, като най-голям пай вземат Маричков, Дони и Иван Лечев.

В народната музика ненадмината е Николина Чакърдъкова, чиято цена не пада под 15 хилядарки. Фурията от Гоце Делчев обаче изнася цял спектакъл и винаги е придружавана от цял автобус антураж танцьори и музиканти. Тази година тя ще извива глас в хотел във Велинград, като след нея на същата сцена ще се качи и Нели Рангелова. Естрадната изпълнителка е далеч по-скромна и поема ангажименти и срещу 2-3 хиляди лева. Толкова взема и Кристина Димитрова, която тази година ще пее без Орлин Горанов в един от хотелите на Витоша.
Участия за Нова година категорично са отказали Йорданка Христова, Маргарита Хранова, Мими Иванова, дует „Ритон“ и Георги Христов, които вместо на работа ще празнуват в домашен уют. Източник: Ретро.бг

Добавете Вашия коментар

TOP