Ден 77: От нас зависи какво ще се случва в България

23 Септември 2020 | 21:57
0 коментара
Общество

На 77-ми пореден ден се събраха недоволни граждани на антиправителствен протест в центъра на София.

Исканията на протестиращите остават непроменени – оставка на правителството на Борисов, оставка на главния прокурор, служебен кабинет и честни избори.

Шест часа беше блокиран Дунав мост, поздравления. Поздравления и за нашите приятели в Пловдив. Благодаря на всички около 140 000 души, които намериха време, усилие, труд, средства, за да стигнат до София и да участват в Третото велико народно въстание, заяви Арман Бабикян. Около 27 от най-авторитетните световни медии отразиха вчерашните протести в България. Това, което се случи вчера беше поредният шамар по властта на Бойко Борисов, защото неговите министри и прислужници се занимават с това да броят колко сме всяка вечер. Всеки път, в който ние решим, можем да изпълним площада от Руската църква до края на ЦУМ, подчерта Бабикян.

Днес Отровното трио изпратиха позиция с 5 ключови точки за пътя напред и новите идеи – Спиране на кражбите, Промяна и борба за справедливост, Инвестиция в бъдещето на поколенията, Икономически ръст, основан на научни изследвания, иновации и цифровизация, Качество и ефективност на държавните институции.

Бяхме независими вчера, защото бяхме заедно и от нас зависи какво ще се случва в България, как ще живеем ние, това решаваме ние, подчерта още Бабикян.

Моля за постоянство и търпение. Имаме много работа и всеки един от нас ще трябва да я върши, заяви финансистът Мартин Заимов, този път нямаме право на грешка, добави той.

Изборите ще си ги направят по стария обичай, с фалшивите бюлетини, затова нашата цел е да ги премахнем и тиквите и каскетите, добави проф. Велислав Минеков.

Искам да се намери поне един почтен депутат, който да зададе въпроса към МВР откакто започна протестът да ни съобщят числото полицаи разкарвани напред и назад от страната към София и обратно. Какви са средствата, които е вложило МВР за тези екскурзионни обиколки, попита Минеков.

Вчера на празничния 22 септември хиляди граждани дойдоха на площада в центъра на София, за да заявят отново недоволството си от управлението на страната. Това беше и третото Велико народно въстание, организирано от протестиращите. /БГНЕС

Добавете Вашия коментар

TOP