Ден 46: Държавата да тръгне в правилната посока

23 Август 2020 | 22:50
0 коментара
Общество

Крайно време е да направим всичко, което зависи от нас тази държава да тръгне в правилната посока. Първата стъпка, вече ми омръзна да го повтарям, е: Оставка Борисов, оставка Гешев. Това каза Елена, дошла за 46-ия ден на антиправителствения протест в центъра на София.

Исканията на протестиращите остават без промяна: оставка на правителството начело с премиера Бойко Борисов, предсрочни парламентарни избори и оттегляне от поста на главния прокурор Иван Гешев.

Елена, която е дошла на протеста с малкия си син Борис, каза, че е пропуснала около 7 дни от общо 46-те на протеста: „Всички останали дни съм била тук, по възможност без детето, ако може да остане при баба си, не го водя тук, ако не може, трябва да сме тук. Аз искам цяла България да е тук, а не мога да очаквам от хората да са тук без аз сама да дойда”, посочи жената, която каза, че е юрист.

Георги е тук днес със съпругата си. „Искаме да подкрепим всички хора, които търсят промяна и нещо ново вече, и да има бъдеще за децата ни, те не са днес с нас тук, но все пак заради тях го правим”, каза мъжът. „Това е нашият глас срещу корупцията в момента, срещу безумното законодателство, срещу прекрасния министър на правосъдието – естествено, че е в кавички, той е обида за цялата гилдия”, допълва съпругата му Биляна. Тя подчерта, че и двамата са юристи и за тях е обидно да имат такъв правосъден министър. „А след като Борисов смята, че може да сложи такъв човек, защото той ги слага и ги маха, това просто е обида и от негова страна към всички нас”, каза жената./БГНЕС

Добавете Вашия коментар

TOP