Демонтираха незаконните вендинг и кафе машини на алеята до парк Бачиново, кметът Ил. Стоянов разпореди проверка и обеща да има наказани

24 Февруари 2023 | 23:16
8 коментара
Общество
Демонтираха незаконните вендинг и кафе машини на алеята до парк Бачиново, кметът Ил. Стоянов разпореди проверка и обеща да има наказани

Двете машини за кафе и безалкохолни напитки на алеята до мостчето към парк Бачиново в Благоевград вчера бяха демонтирани. Проверка на общината по сигнал на вестник „Струма“ установи, че те са монтирани миналото лято незаконно, без договор и без разрешение, като за тях не е плащан нито наем на общината, нито дори тока, който са харчили, за да работят, и той е на сметката на благоевградчани.

Както „Струма“ писа, кабелът, с който бяха захранени с ток вендинг и кафе машината, бе свързан към общинския контейнер на звено „Спортни имоти“ в съседство и се ползва от инструкторите към въжения парк. Автоматите са на софийската фирма „Брейктайм“ АД, представлявана от Цветан Лъжански. През юли миналата година дружеството е пуснало искане за монтирането им в общината, но Комисията по временните обекти не е дала разрешение. Въпреки това машините не само са поставени, но и са вързани към общински електромер. Как е станало това и с чие разрешение, кметът Илко Стоянов разпореди вчера да се проучи.

Репортер на „Струма“ се свърза по телефона с един от хората, монтирали и поддържали машините през цялото време. Името му е Николай, но отказа да съобщи фамилията си, както и фирмата, за която работи. „Казаха ни да ги монтираме, не знам кой“, отговори на въпросите на „Струма“ той. „По телефона беше, от общината ни казаха, че можем да монтираме, мъжки глас, но кой е, що е, не мога да си спомня, беше отдавна. Имахме пуснато заявление преди монтажа за договор, но от общината се забавиха, а днес ми се обадиха да си ги приберем. Не е г-н Лъжански, не, друг беше, но не знам кой. Машините са на „Брейктайм“, от София ги бяха докарали на място и ние ги монтирахме, а сега ги демонтирахме“, увърташе до последно Николай.

Единственото, което разбрахме за него от общинския съветник Калоян Ханджийски, който също работи към „Брайкайм“ АД, но се занимава с водните машини на дружеството, е, че фирмата е ситуирана в кв. „Грамада“.

Градоначалникът обеща да има санкции за виновниците.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА в.Струма

Добавени коментари

Мангуст публикува:
25 Февруари 2023 | 14:54
Има още за крадене!
хихи публикува:
25 Февруари 2023 | 14:28
илко много поздрави от баджанак ти мите кенеди еб.е до поси...е
лидия публикува:
25 Февруари 2023 | 10:52
аз на кмета не му вярвам за нищо той дори по някога не се усеща на кой какво е казал
Зина публикува:
25 Февруари 2023 | 09:29
Знае всичко кмета, но си трае! Фирмата да си плати данъците,глобите и тока, окъде накъдение ще го плащаме! Цяла година ги оставил да си пълнат гушите, сега Илко се сетил че са незаконни! Щото идат избори, демек вижте ме колко съм честен! Ти си подъл, алчен измет и боклук! Заминавай си като кмета Камбитката! Айдук до айдук сте!
кой ти верва илко публикува:
25 Февруари 2023 | 08:35
илко илко койти верва илко ще накажеш кой ще накажеш илко та ти само махабети и се захжалваш и накрая нищо като целия мандат до там
Асен публикува:
25 Февруари 2023 | 08:09
Мазуро е кучката на Илко, няма да говорите срещу него.
излагация публикува:
25 Февруари 2023 | 07:51
на андрей новаков кмето хахахахахахахаха смех дончо 2
РУМЯНА ЧОРБАДЖИЙСКА публикува:
25 Февруари 2023 | 07:33
ВСИЧКО ЗНАЕ КМЕТА И СЕ ПАК ДРУГ ЩЕ МУ Е ВИНОВЕН НАЛИ СПОРТНИ ИМОТИ ГО УПРАВЛЯВА ГОНЗО И МАЗУРО ЗНАЧИ ТРЕБЕ ДА ЗНАЕ

Добавете Вашия коментар

TOP