Делян Пеевски: Външно министерство незабавно да се намеси след трагедията в Солинген

06 Април 2024 | 18:55
0 коментара
Политика
България
Делян Пеевски: Външно министерство незабавно да се намеси след трагедията в Солинген

Държавата е безучастна към разследването на трагедията в Солинген, в която бяха убити българско семейство с две деца. Външно министерство незабавно да се намеси, призова председателят на ДПС Делян Пеевски в съобщение, разпространено от пресцентъра на формацията. 

Той апелира българските власти - министър на външните работи, посолство на България в Германия „и всички компетентни органи незабавно да се активизират по случая „Солинген”. Там, преди 10 дни бяха погубени животите на цяло българско семейство от турски произход с две деца при умишлен палеж, за който местните органи на реда потвърдиха, че е престъпление от омраза”. 

Безучастността на българската държава към трагедията и посегателството срещу живота на български граждани е недопустима. Местни медии сигнализират, че съществува реален риск следите на престъплението да бъдат прикрити и виновниците да останат неразкрити и ненаказани, затова Министерството на външните работи във взаимодействие с компетентните органи трябва да предприеме незабавни действия, се посочва в позицията.

Припомняме,че при пожара, избухнал на 25 март в четириетажна жилищна сграда в Золинген, загинаха две деца, майка им и баща им. Съобщено бе, че загиналите са български граждани от турски произход. Още девет души, пострадали при пожара, са били хоспитализирани. Според предварителния доклад на прокуратурата пожарът в жилищния блок в Солинген е резултат от умишлен палеж, предаде ДПА.БТА

Добавете Вашия коментар

TOP