Делян Пеевски се завръща официално в политиката, влиза отново в листите на ДПС

09 Октомври 2021 | 15:54
2 коментара
Политика
Делян Пеевски се завръща официално в политиката, влиза отново в листите на ДПС

Делян Пеевски е взел решение да се завърне официално в политиката, приемайки предложението да бъде включен в кандидат-депутатските листи на партията за предстоящите избори, съобщава "24 часа", позовавайки се на достоверен източник от средите на ДПС. 

 

Епицентър.бг припомня, че за  това намекна лично той преди два дни, когато заяви, че медиите все по-често ще го виждат и е тепърва му предстои да говори по-често публично. "Щом се показвам в публичното пространство, значи тепърва ще станат ясни нещата за много хора Ще има възможност да ме питате", каза Пеевски на излизане от ДАНС..

Разговорите за неговото завръщане в политиката са били няколко и са водени през последните дни на най-високо ниво от ръководството ДПС, включително и от председателя Мустафа Карадайъ, като това означава, че една от най-знаковите фигури в българския политически живот през последното десетилетие, почти сигурно отново ще бъде в парламента.

Както е известно, Пеевски беше цели четири последователни мандата депутат в Народното събрание, но през април тази година, изненадващо за мнозина, сам се отказа да бъде включен в листите на движението и то въпреки че беше получил номинации от почти всички областни организации на ДПС по места.

Разбра се също, че на изборите през юли Пеевски отново е бил поканен да се кандидатира за народен представител, но за втори път е отказал, като мотиви и при двата случая не бяха оповестени публично. Предположенията бяха, че е решил да следва възприетата от него линия за постепенното си оттегляне както от медийния бизнес (което стори с продажбата на вестниците си в началото на тази година), така и от политиката.

Сега обаче от ДПС очевидно са били твърде настоятелни Пеевски да отговори на призивите на низовите структури, сред които бившият депутат е изключително популярен, и така да продължи да защитава интересите на партията, но вече в парламента.

Без никакво съмнение, тази негова стъпка, особено след безрезервната подкрепа, която получи от ДПС и лично от председателя Мустафа Карадайъ - не само на национално, но и на европейско ниво във връзка с наложените му санкции по „Магнитски“, със сигурност ще предизвика бурни и разнопосочни реакции от страна на останалите партии.

Но също така е вярно, че ако бъде избран за депутат, както ръководството на ДПС, така и самият Пеевски, ще имат възможността много по-активно да работят за изчистване на името му от обвиненията.

За което именно са настоявали и от местните структури на движението и което обстоятелство със сигурност е изиграло важна роля при взимането на решението.


Очаква се Делян Пеевски да бъде включен в две кандидатски листи, каквато беше и досегашната практика, но за момента липсва яснота кои точно ще бъдат те, защото Пеевски е искан от няколко низови структури и решението на ръководството няма да е лесно.Епицентър.бг

Добавени коментари

Въведете име... публикува:
09 Октомври 2021 | 22:28
Търси защита мошеника. Имунитет иска.
Мустафа Белица публикува:
09 Октомври 2021 | 17:07
Улави си сме помаклерията. Айде да го издигнем за президент! Излагация, заслужаваме ди мизерията

Добавете Вашия коментар

TOP