Делян Пеевски дари на МБАЛ - Благоевград лаборатория за PCR изследвания

13 Май 2020 | 16:22
0 коментара
Общество

Депутатът от ДПС Делян Пеевски дари първата в региона лаборатория за PCR изследвания на МБАЛ Благоевград.

Заедно с апаратурата, чиято стойност е около 100 000 лв., пристигнаха и 200 теста.

Дарението бе връчено от кмета на Белица Радослав Ревански, който е упълномощен от щедрия дарител да разнася в цялата страна помощите, с които Пеевски отрупа в условията на пандемията от коронавирус българските здравни заведениея и медици.

В МБАЛ Благоевград Ревански пристигна заедно с областния мюфтия и 3-мата общински съветници от ДПС в ОбС Благоевград. Ценната лаборатория бе приета от управителя на болницата д-р Огнян Митев в присъствието на шефа на РЗИ д-р К. Калоянов и управителя на онкоболницата д-р Г. Георгиев.

Митев веднага намери помещение в МБАЛ, където ще бъде ситуирана лабораторията. За нея ще отговаря д-р Иванова.

Новата придобивка на най-голямото здравно заведение в региона ще се ползва от цялата област и ще облекчи изключително много процеса с откриването на заразените с Ковид 19, изолирането им и установяването на контактните лица. До момента пробите се изпращаха за изследване в претрупаната с работа национална референтна лаборатория в София и резултатите пристигаха в Благоевград с дни закъснение.

С поредния си жест Делян Пеевски затвърди репутацията си на най-щедрият дарител в условията на настоящата пандемия. От началото на март до момента той е дарил в пари, предпазни средства, техника и храна няколко милиона лв.,а само преди седмица направи дарение от 700 000 лв. на Пазарджик, за да предотврати продажбата на 360 дка общинска гора до с. Црънча.

Добавете Вашия коментар

TOP