Делян Пеевски дари 450 PCR теста за видинската МБАЛ „Св. Петка“

23 Април 2020 | 22:45
0 коментара
Бизнес

По данни на РЗИ – Видин, за последното денонощие има регистрирани нови 13 случая на коронавирус в област Видин, съобщават от Областния кризисен щаб.

От носителите на вируса- трима са мъже от Дома за стари хора в с. Гара Орешец, пациент от Отделението по неврология на МБАЛ „Света Петка“ и друг мъж, лекуван до скоро в същото отделение. Останалите са осем жени от медицинския персонал на видинската болницата. Медицинските специалисти заразени с COVID-19 са - четири медицински сестри и санитарка от Отделението по кардиология, медицинска сестра от Отделението по неврология, рехабилитатор и клиничен лаборант.  Предстои 3-те лица от социалното заведение в с. Гара Орешец и пациентът от Неврологията да бъдат настанени в специализираното отделение за лечение на COVID-19 на видинската болница. Домът за възрастни хора в село Гара Орешец е поставен под карантина. Останалите, дали положителна проба, са под домашна карантина. В процес на установяване са контактните лица, които също ще бъдат поставени под карантина.

Към 17,00 ч. на 23 април, потвърдените случаи на коронавирус в област Видин са 40, като 25 от тях са на медицински лица. Един пациент вече е излекуван.

Проби са взети на всички домуващи и 16 членния персонал в социалния дом в с.Гара Орешец и резултатите се очакват да бъдат готови в петък.

Във видинската болница продължава тестването на целия медицински персонал и служителите. Общо ще бъдат взети проби от 450 лица. Стана известно, че депутатът Делян Пеевски е направил ново дарение за видинската болница, която през последните дни се задъхва от проблеми. Заради риска лечебното заведение да се превърне в огнище на заразата, в момента всички 450 души от персонала, включително и администрацията, се изследват за коронавирус. Депутатът Делян Пеевски реагира светкавично на необходимостта от тестове и осигури 450 PCR теста за видинската МБАЛ „Св. Петка“. Това не е първото дарение за здравното заведение в крайдунавския град, която вече има два респиратора, дарени от Делян Пеевски.

Добавете Вашия коментар

TOP