Делото за 1 лв., което Ат. Камбитов заведе срещу К. Ханджийски приключи окончателно

05 Ноември 2019 | 11:02
0 коментара
Общество

С повторен разпит на еколога на община Благоевград Диана Стефанова финализира вчера делото, което кметът Атанас Камбитов заведе срещу общинския съветник Калоян Ханджийски.

Припомняме, че делото бе заведено преди една година заради публични изявления на съветника след общинската сесия на 27 юли 2018 г., че в регионалното депо продължават да се зариват боклуци и се извършват закононарушения и криминални деяния, което провокира кмета да му потърси сметка за вреди по ЗЗД, като претендираше за обезщетение от 1 лв.

В хода на гражданския процес бяха разпитани общински служители, но ключови се оказаха свидетелските показания на гл. еколог и управителя на общинската фирма по чистота „Биострой“ Васил Бачев, които бяха категорични, че на сметището в с. Бучино не се депонират отпадъци след въведената принудителна административна мярка на РИОСВ за забрана, а боклукът се извозва в Костинброд, като преди това използва площадка за сепариране в село Зелен дол.

Всъщност повторният разпит на главния еколог беше за изясняване на въпроса дали на депото се извършва замерване на боклука. Отговорът беше отрицателен, какъвто даде е в предходно заседание Васил Бачев, заявявайки, че на депото в с. Бучино никога не е имало кантар. Към кориците на делото бяха приобщени протоколи, изпратени от ПУДООС след искане на

Калоян Ханджийски да бъде представена справка дали са извършвани проверки от тяхна страна на регионалното депо.

С това доказателствените искания бяха изчерпани и беше сложена точка на процеса. Съдия Емилия Дончева ще се произнесе с решение по казуса в законовия едномесечен срок./Струма/

Добавете Вашия коментар

TOP