Делегатите на IX-ата Национална конференция на Младежкото ДПС избират свое ръководство

10 Февруари 2024 | 09:23
0 коментара
Политика
България
Делегатите на IX-ата Национална конференция на Младежкото ДПС избират свое ръководство

Делегатите на IX-ата Национална конференция на Младежкото ДПС избират свое ръководство. Форумът ще започне в 14:00 часа в "Интер Експо Център" в София, съобщи пресцентърът на партията. Очаква се младежите да изберат съпредседатели в ръководството си, както бе предложено за бъдещото развитие на ДПС от почетния председател Ахмед Доган.  

На заседание на Централния съвет на ДПС на 17 ноември м.г. бе освободен председателят на младежкото ДПС Сезгин Мехмед. За временно изпълняващ длъжността председател на младежите бе избран Танер Кабил. 

Съпредседателите са предложени след областната отчетно-изборна конференция в Търговище. Там младежите са взели решение да издигнат Танзер Юсеинов и Ибраим Зайденов за съпредседатели на Младежкото ДПС (МДПС), се посочва във фейсбук страницата на МДПС.

Между номинираните за председател са още Адем Чакалов, Рахим Юмерефенди и Танзер Юсеинов.

Изборът за председател на ДПС се очаква на 24 февруари. Тогава се очаква да бъдат избрани за съпредседатели Делян Пеевски и Джевдет Чакъров по формулата, препоръчана от почетния председател Ахмед Доган в началото на тази година. Тогава от пресцентъра на партията разпространиха обръщение към структурите на партията, в която почетният председател предлага на структурите нова формула за бъдещото развитие на ДПС, а именно съпредседателство на Делян Пеевски и доц. д-р Джевдет Чакъров.

Председателят на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски заяви, че ще се кандидатира и за поста председател на  ДПС, след като на 7 ноември Мустафа Карадайъ подаде оставка.БТА

Добавете Вашия коментар

TOP