Децата в Сандански учат забравените игри на Свети Врач

29 Май 2019 | 15:59
0 коментара
Култура

За Деня на детето забавленията за малки и големи в Сандански започват още на 31 май в 10:00 часа в градския парк с инициативата „Забравените игри на Свети Врач“.

Тя се организира от Археологически музей, община Сандански и „Парк-хотел Пирин”, които са подготвили не само интересни игри, но и награди за малките участници.

В навечерието на празника, точно в 20:00 часа, по традиция ще се проведе лятно кино на открито.

На 1 юни община Сандански подарява на своите деца разходка с любимото влакче. Маршрутът е в градския парк , а малчуганите ще могат да се повозят безплатно до обяд.

И една дългоочаквана изненада – от 1 юни деца и възрастни ще могат да се разхождат сред короните на дърветата по новопостроената алея над зоокъта в Сандански.

За поредна година по случай Деня на детето група от млади ентусиасти – ученици от гимназиите в града, продължават подетата инициатива „Помогни без причина“ и организират забавления за малчуганите на Сандански в Парк „Свети Врач“.

В навечерието на празника – 31 май, точно в 20:00 часа по традиция ще се проведе лятно кино на открито.

На 1 юни забавленията започват в 10:00 и ще продължат през целия ден до 20:00 часа.

На място ще бъдат обособени 5 къта: за рисуване на лице; оцветяване на фигурки и илюстрации; ръчен труд (децата ще имат възможност да изработват гривнички, медальончета от глина, картички, ще рисуват със свещи, ще се правят животинчета от картон и др. ); дърпане на въженце с плюшена играчка; стрелба с водни балони по движеща се мишена; снимки с костюми (батман, спайдърмен, капитан Америка, червената калинка, принцеса, пес патрул, каубой). Всяко едно от забавленията има символична такса.

А събраните средства, както всяка друга година, ще бъдат дарени на дете в нужда.

Добавете Вашия коментар

TOP