Децата от община Симитли с красиви прояви в Деня на християнското семейство

22 Ноември 2016 | 07:32
0 коментара
Общество
Децата от община Симитли с красиви прояви в Деня на християнското семейство
В Деня на християнското семейство и в навечерието най-големия християнски празник Рождество Христово,  група "Пчелички" с красива проява. Децата и родителите от  групата и детската градина са едно семейство и затова заедно омесиха своето тесто, „за да се "поомесим"  и наречем Хляба си“, казваха майките. Малчуганите нарисуваха и написаха посланията си за добро в предстоящите празници и си пожелаха все най-хубави неща.
 
И двата празника са свързани най- вече с децата, новото начало, възраждащия се живот.
И двата празника ни събират около масата, а основното на нея е хлябът. Когато месим тестото и маята, и солта, и водата, и брашното, трябва да са в точна мярка, за да се получи вкусен хляб. Така е и при децата - когато се омеси всичко по мярка, израстват добри хора,  обясниха учителките на малчуганите.
 
И още: Разчупваме топлия хляб и казваме "Ей, като душичка е". Така и с нашата душата - целият ни живот е една постоянна трансформация на заквасване и омесване, на промяна.   Да опечеш сърцето си от едно клисаво, сурово тесто и  да го превърнеш в топъл, благоуханен хляб, който да споделиш с някого. Да разчупиш "душичката" си и я споделиш с хората, защото ако не си споделяш сърцето - то просто  ще "мухляса".

ЗА ЦЕННОСТИТЕ НА СЕМЕЙСТВОТО НАУЧИХА ДЕЦАТА ОТ ДЕТСКАТА ГРАДИНА В СЕЛО БРЕЖАНи

За ценностите на семейството научиха децата от детската градина в село Брежани
Децата от детската градина в село Брежани също отбелязаха Деня на християнското семейство. Изключително любознателни, макар и малко, децата изгледаха и слушаха с интерес разказите на своята учителка Илияна Дякова, която им бе подготвила презентация с най-важните ценности за едно семейство. Дечицата бяха и на църква. Като истински християнски чеда запалиха свещица за здраве в храм „Свети Димитър“ в село Брежани. 
За всички имаше парче хляб и плодове, които задължително не липсват на трапезата в днешния празник.

ЯНБИБИЯНОВЦИ ПОКАЗАХА ТРАДИЦИИТЕ И ОБИЧАИТЕ ЗА ДЕНЯ НА ХРИСТИЯНСКОТО СЕМЕЙСТВО

  •  
Янбибияновци показаха традициите и обичаите за Деня на християнското семейство

Децата от филиал "Ян Бибиян" показаха пред цяла България как се празнува Деня на християнското семейство. Пред  камерите на BTV  децата на Симитли за пореден път показаха ценностите, на които ги учат в родната детска градина.  Децата седнаха на обща трапеза и показаха традициите и обичаите, свързани с празника!

Всички деца пяха, танцуваха, рецитираха и показаха на всички зрители какво сплотено семейство са!!!

СЪС СТИХОВЕ И ПЕСНИ УЧЕНИЦИ ОТ КРУПНИК ОТБЕЛЯЗАХА ДЕНЯ НА ХРИСТИЯНСКОТО СЕМЕЙСТВО

Със стихове и песни ученици от Крупник отбелязаха Деня на християнското семейство
За поредна година  в СУ ”Св.Св.Кирил и Методий” с.Крупник бе отбелязан един от най-хубавите християнски празници- 21 ноември- Ден на християнското семейство и учащата младеж.
По традиция възпитаниците на училището засвидетелстваха своето отношение към семейството като институция, към дома като светиня и не на последно място поздравиха всички, които вървят по нелекия път на просвещението.
Стихове и песни огласиха училищния двор и изпълниха с любов и умиление сърцата на преподаватели и гости.

Добавете Вашия коментар

TOP