Деца пяха и танцуваха на уникален фестивал в Симитли

02 Май 2018 | 12:57
0 коментара
Култура

Единственият по рода си Фестивал „Детски усмивки” на детските градини в община Симитли донесе  положителни емоции на родители, гости и приятели на всички филиали на Детска градина „Радост“.

Многобройни усмивки пренесоха всички на площад „Септември“ в Симитли в света на „Бонболандия“. Пременени в прекрасни цветни костюми, с прически и малко грим за разкош, децата на община Симитли озариха площада с усмивки и настроение.

Празничната програма започна със специалното стихотворение „Детска усмивка“, изпълнено от Любомир и Борислава от филиал „Ян Бибиян“, веднага след тях на сцената изгря голяма усмивка с танца „Усмивка“.

Много танци - народни, модерни, самодивски, моряшки бяха изтанцувани пред многобройната публика на площада. Накрая над всички „заваля весел дъжд“, който малките сладури от село Крупник призоваха с великолепния си танц с чадъри. Впечатляващи бяха децата, показващи своя талант на сцената от всички групи, филиали и детски градини. Едни от най- красивите самодиви  и Пипи Дългото Чорапче танцуваха на площада. Музика, веселие, щастливи деца, много танци и стихове направиха празника един от най- запомнящите се за малките деца в тяхното израстване.

За пореден път всички детски заведения в община Симитли накараха родители, гости и приятели, дошли да проследят спектакъла, да се почувстват щастливи и да усетят  магията на детското себераздаване. Кметът Апостол Апостолов, заместник-кметът Евгения Гоергиева, кметове на селата в община Симитли с интерес наблюдаваха най-големия празник на децата.

Добавете Вашия коментар

TOP