Деца от Кюстендил на палатков лагер в Симитли

19 Август 2017 | 13:37
0 коментара
Общество

Дечицата в неравностойно положение ще учат ориентиране, превенция от наводнение, първа помощ, толерантност. Симитли се оказва най-подходящият гостопиемник за благородната инициатива на БЧК Кюстендил. Доброто дело и партньорство на община Симитли е високо оценено от инициаторите на учението на БЧК Кюстендил.

Децата са на палатки в казармата в Симитли. Палатковият лагер е точно за деня на хуманитарната помощ, който се отбелязва на 19-ти август. От днес до края на седмицата, до 25-ти август, децата са в Симитли.

Палатковият лагер бе построен вчера на територията на бившите казарми в Симитли, където децата се запознаха и със собствени усилия разпънаха палатки, подредиха всичко в тях и се погрижиха за собствения си комфорт и уют. Инициативата  на БЧК-Кюстендил е съвместно  с Министерството на отбраната, Военно формирование 26400- Благоевград, Гражданско военно сътрудничество и Община Симитли.

С изключителното съдействие кмета на Симитли Апостол Апостолов, инициаторите са открили мястото за палатковия лагер. Военното формирование от Благоевград са поели целия ангажимент по предоставяне на водоноска, за да може децата да имат вода за пиене и всички нужди, агрегат за постоянно захранване с ток, а изхранването на групата е обща грижа на военните и община Симитли.

От днес започват различните обучения за децата.

Обучения по първа-до лекарска помощ, толерантност, превенция от наводнения, ориентиране в непозната местност и много други занимания имат за дните от 19-ти до 25-ти август, колкото ще трае и лагерът на децата. По време на престоя си в Симитли децата ще могат да се обучават и в басейна на стадион „Септември“ в Симитли, ще могат да ползват и всички тренировъчни игрища за целите си. Обучението им по ориентиране в непозната местност ще се проведе в село Брестово. Коматинските скали ще бъдат обследвани от групата, през заниманията им по ориентиране. 

Добавете Вашия коментар

TOP