Деца от Банско организират Коледна благотворителница

28 Ноември 2023 | 12:01
0 коментара
Култура
Благоевград
Деца от Банско организират Коледна благотворителница
За трета поредна година, родители на деца от НУ “Св. Паисий Хилендарски“ в Банско, с подкрепата на учители и ръководство на училището, организират „Коледна Благотворителница“.
Съвместно с родителите си, най-малките ученици от Банско са изработили сувенири, играчки, картички и сладкиши с коледна тематика. Те ще ги продават на благотворителен Коледен базар пред главния вход на училището на 3 декември, а събраните средства ще бъдат дарени за лечение на деца. Децата очакват скъп гост да им бъде самият Дядо Коледа.
В дните преди големия празник, под надслов „Декември – месец на доброто“, децата ще направят сами украсата на Пенсионерския клуб в гр. Банско и ще погостуват на баби и дядовци в клуба.
В Началното училище вече е поставена Коледна пощенска кутия, която събира писма с най-съкровените детски желания и пожелания. Най-вдъхновяващите писма ще бъдат наградени.
Ръководството на училището предизвиква децата да направят нещо добро за града и училището, като им напомнят, че трябва да бъдат добри не само на Коледа.

Добавете Вашия коментар

TOP