Деца и възрастни в надпревара за най-красива мартеница в Струмяни

16 Февруари 2021 | 06:50
0 коментара
Култура

Конкурс за деца и възрастни в преплитането на бял и червен цвят, с които да измайсторят най-красивите мартеници. Надпреварата се организира от Община Струмяни и е по повод настъпването на Баба Марта на 1-ви март. Могат да участват само жители на населени места в общината.

Целта на местната управа е да се почете старият народен обичай на българите, който носи вяра в утрешния ден. Празникът се е превърнал в символ на здраве, благополучие и успех. Състезанието за най-хубава мартеница е разделено в различни възрастови групи. В първата са децата от детските градини и предучилищните групи, във втората са тези от 8 до 14 години, а в третата са младежите от 15 до 18 години. Последната възрастова група е за всички, които са над 18 години.

Всяка мартеница, която участва в конкурса, трябва да е придружена с добре закрепен етикет с четливо изписана информация с трите имена на автора, с възрастта, с адреса и с телефона му. Всички ще получат диплом за участие, а награди ще има за класираните най-красиви и оригинални червено-бели сувенири. Крайният срок за предаването им в стая 204 в сградата на Община Струмяни, която е на площад „7-ми април” №1, е 25-и февруари. Мартениците ще бъдат подредени в красива изложба навръх 1-ви март на площада пред сградата на Общината.Кмета бг

Добавете Вашия коментар

TOP