ДБГ скочи срещу кадровата метла на ГЕРБ

20 Юни 2017 | 10:50
0 коментара
Общество

"ГЕРБ трябва да спре политизирането на администрацията на държавно и местно ниво. Партизанщината при държавни и общински постове е довела до там, че ниският капацитет на администрацията не помага на гражданите и отблъсква и малкото инвеститори", заяви Делчев по поводготвените смени по партиен принцип на ръководни постове в регионални служби. 

"Недопустимо е при смяната на властта да се правят политически чистки, вместо в администрацията да бъдат назначавани компетентни хора, чиято единствена цел ще бъде да работят в полза на хората, а не да бранят партиен интерес", коментира Делчев, който бе кандидат за депутат от Благоевградско.

Анна Бистричка, областен координатор на ДБГ в Благоевградско, заяви, че структурите на ДБГ в областта са мотивирани и ще продължат да работят за намиране на решения на местните проблеми.

Попитана за санирането в Благоевград Бистричка коментира, че съмненята за злоупотреби са следствие от липсата на информация, затова е необходима по-голяма публичност на процедурите по избор на изпълнител и по-строг контрол. Недопустимо е хора без опит, наети на предходния ден, да работят по блоковете без надзор, категорична е Бистричка.

Делчев добави, че при енергийната ефективност хората трябва да имат възможност да контролират избора на строител и качеството на работата, да бъдат по-активно въвлечени в надзора и ефективното разходване на бюджетните средства.

"Това ще се случи, ако те плащат част от цената. Трябва да се обмисли и възможността за саниране на студентските общежития" подсети Делчев.

Делчев обяви, че в сряда в София ще се състои кръгла маса, на която ще бъдат обсъдени видовете избирателни системи и мерките за ограничаване на изборните манипулации, които на последните избори са достигнали 25 процента от гласовете, според данни на неправителствени организации.

"Въвеждането на 100% мажоритарен вот може да доведе доведе до сериозни проблеми за демокрацията в България и се надявам това да е една от темите, по които представителите на демократичната общност да имаме обща позиция, която да обсъдим на тази кръглата маса", каза Найден Зеленогорски от ДБГ от РБ.

С останалите десни партии трябва да намерим общ език за единодействие по важните за обществото теми. При липсата на реална парламентарна опозиция, ние ще бъдем такава, макар и извън парламента. Мнозинството все още няма програма, законодателната дейност е много вяла, а скандалите около назначенията големи. Няма как да имаме положителна оценка за работата на мнозинството до момента", каза Зеленогорски.

източник:Еновина

Добавете Вашия коментар

TOP