Дават значка от плочките на благоевградския плаж срещу парични дарения

28 Февруари 2024 | 09:34
12 коментара
Общество
Благоевград
Дават значка от плочките на благоевградския плаж срещу парични дарения

Събират негласно парични дарения за възстановяване на плажа в Благоевград. Инициативата е на американеца Джими Хорн, живеещ в Благоевград с жена си Евдокия. Двамата се превърнаха в любимци на настоящия кметски екип заради желанието им аквапаркът в града, запустял години наред след неизряден концесионер и безхаберие на местната власт, да заработи отново. Джими и Евдокия организираха няколко акции по почистване, които дадоха известен резултат за облагородяване на плажа, но сега предприемат действия по събиране на парични суми. В замяна на това подаряват значка, направена от плочките на плажа.

Първа това разкри Емилия Канайкова, която в момента държи частна галерия в центъра на Благоевград. Канайкова разказа подробно, че е била посетена от Джими Хорн и от заместник-кмета Станислав Кимчев. "Джими, заедно със зам.-кмета Кимчев посетиха галерията и ми разясниха за благотворителната кампания за набиране на средства, за да се отвори прословутия басейн. Казах, че не съм съгласна. Събираме капачки да лекуваме децата, сега ще събираме да отворим басейна. Има нещо сбъркано, им казах, тези горе откраднаха милиарди, а клетия беден народ да събира помощи. Предложиха ми една значка около 2 сантиметра от плочките за спомен от басейна", коментира Канайкова.

"Не я приех, защото не съм съгласна по този начин да се действа. Казах да се търси отговоност от тези, които са злоупотребили с милиони", заяви Емилия. Последвали упреци от страна на Евдокия, която налетяла да й търси сметка защо се е държала така с Джими.

"Не съм съгласна и с реакцията на Евдокия, да ме обвинява неоснователно, че съм против това да се отвори басейна. Нека го отворят, нямам нищо против, но това не е начина според мен. И на въпроса, ама как така, защо....ами отговорих ,че това е като просия. Който иска да инвестира и да го отваря. И като отида на плаж, ако трябва ще дам и 50 лева за вход. Мисля, че има и други хора на моето мнение. Знам, че ме следят всеки ден, какво пиша. Препоръката ми към всички от Общината е да се занимават със сериозните съществени проблеми на Благоевград. Не се издържа вече, разбити улици, олющени фасади, бедни, болни, нещастни хора...май, че искат да ме изгонят, за да не им преча. "Да бъдеш добър съвсем не е трудно: трудно е да бъдеш справидлив. Винаги справедлив, никога неутрален", категорична е Емилия Канайкова. /Е новина

Добавени коментари

Нинджа публикува:
29 Февруари 2024 | 12:54
Живеете в мизерия щото сте мрънкала, нищо не правите и чакате държавата да ви оправи! Госпожата дали си дава сметка, че с 5000 лева данък годишно дето я плаща, я не няма да успее да купи лепенките на един медицински хеликоптер, какво остава за медицинско оборудване и скъпоструващо лечение! Ако трябва ще се събират капачки за децата, ако трябва ще се чисти басейна. Който го мързи да си мрънка и да си мизерства! Браво за инициативата. На града му трябват точно десет човека дето да напъват така!
Ангел публикува:
28 Февруари 2024 | 23:47
Жeна ми е pазвълнувана от този пpодyкт. Сега сексът е по-дълъг, epекциятa е по-силна, чувствитeлността към оpгазъм се е yвeличила и доpи пeниcът се е yвeличил. това е мeга готино нещо, което съветвам вcички да опитaт, пpочетох за това тук:--- https://use.my/medinfo
инженер публикува:
28 Февруари 2024 | 19:06
Дори и за най-малкия козметичен ремонт на този басейн са нужни поне 12 милиона лева. Как ще съберете 12 милиона лева от дарения от гражданите на Благоевград? Това са абсурдни глупости. Без инвестиция просто няма да стане. Всичко друго са алабализми.
Жожи публикува:
28 Февруари 2024 | 14:57
Ами отнякъде трябва да почне кмета. Ами айде като толкова знаете и можете заведете дела срещу Томов,Съоянов,Камбитов,Паскалев и т.н. Ако беше толкова лесно да върнат парите нямаше да живеем в тази мизерия 30 год. Явно голяма част от обществото ни не е готово за демокрация.
ДО РЕАЛНИЯ ГРАЖДАНИН публикува:
28 Февруари 2024 | 14:09
А В ЦИВИЛИЗОВАНИТЕ ДЪРЖАВИ ДАЛИ ТОЛКОВА ВРЕЧЕ ОБЩИНАТА ЩЕ СИ ЗАТВАРЯШЕ ОЧИТЕ И ДАЛИ СА ОСТАВЕНИ УЛИЦИТЕ И ПАРКОВЕТЕ В ТОВА СЪСТОЯНИЕ. ? В цивилизованите държави се подържа инфраструктурата и не се чака хората сами да я поправят. Сещам се за моста в Айдаровското дере, хората да не би да са го направили от хубаво... Всички ние правим нещо за държавата, плащаме си редовно данъците и каквото можем с подръчни средства подържаме, а ТЯ ДЪРЖАВАТА КАКВО ПРАВИ ЗА НАС??
факт публикува:
28 Февруари 2024 | 14:05
Съгласна съм с г-жа Канайкова за това точно начинание. Всичко което казва е истина, хайде отречете го.
Ива публикува:
28 Февруари 2024 | 13:54
Фани единия, удари другия! Канайкови унищожиха банята над джамията, сега се прави на много морална! Малкия Кимба вечно лъже и проси и се изкарва по-велик и от папата като лелка си Силва Габаната! Всички са от един дол дренки!
Ха ха ха публикува:
28 Февруари 2024 | 13:11
Който иска нека дава за вход и по 100 лв но не всеки може да си позволи а ако сте 4 членно сем?! Басейна трябва да бъде достъпен за благоевградчани и най вече за младите хора с деца!!!
реален гражданин публикува:
28 Февруари 2024 | 13:08
Браво на този човек така де прави!!! Разбира се в цивилизованите държави?!
Кензана публикува:
28 Февруари 2024 | 12:53
Малката Кимба друго не умее, само да проси и да гепи нещо, докато все още може...
баси идиотите публикува:
28 Февруари 2024 | 11:25
ААААААААААААААААААААААААААААААААААААААХАХАХАХХААХААХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХААХАХА
Тъп публикува:
28 Февруари 2024 | 10:51
Малоумна работа

Добавете Вашия коментар

TOP