Дават помощ за гориво срещу лична карта

13 Май 2022 | 06:43
0 коментара
Бизнес
Дават помощ за гориво срещу лична карта

Помощта за бизнеса ще продължи, но това не става с извиване на ръце. Само у нас никой не ги накара да не увеличават цените заради получените компенсации. Това коментира пред Нова тв депутатът от ДБ Ивайло Мирчев.

По думите му мярката за горивата ще бъде до края на годината.

“Прагът по ДДС искаме да стане от 50 000 – 100 000 лева, а след това и на 166 000 лева. Това ще подпомогне микропредприятията. Бизнесът има право да протестира, но дългосрочни договори е могло да бъдат подписани и преди една година, и преди две. Така сега нямаше да усетят инфлацията. Вината не е на бизнеса, а на предната власт, която ги съветваше да излизат на борсата ден напред”, подчерта Мирчев. И допълни, че 4 млрд. лева са изплатени на бизнеса като компенсации до момента.

Решението за помощ за гориво тепърва ще се финализира. Обсъждат се дигитални ваучери. “Електронна система трябва да е наясно дали даден потребител може да получи отстъпка. За да се изгради такава обаче ще са нужни месеци, а ние искаме да помогнем сега”, допълни Мирчев.

Според него най-бързият вариант е помощта да е срещу предоставяне на лична карта. “Има 2 млрд. лева за подпомагане на домакинствата. В рамките на дни ще бъдат представени детайли. Планираме 13 мерки, не искаме да се дават пари на калпак”, обясни народният представител.Кмета.бг

Добавете Вашия коментар

TOP