Дават на прокурор събиралите подписи за референдум в Благоевград

10 Януари 2023 | 14:26
1 коментара
Общество
Дават на прокурор събиралите подписи за референдум в Благоевград

Кметът на Благоевград Илко Стоянов и председателят на ОбС Радослав Тасков обявиха данните от подписката за референдум относно заема от 17 милиона за парк "Бачиново".

"Това е една шарлатания, пискана от групичка шарлатани", каза градоначалникът. От ГРАО са установили около 3500 фиктивни подписа на благоевградчани от събраните 12 000 по време на инициираната кампания в Благоевград. Референдум няма да има, тъй като подписката е неуспешна.

"Има група, за да се пречи на Общината. Сега реализират такива проекти в много големи градове. Тези шарлатани намериха подкрепа в лицето а бившия областен управител, сега заместник-министър", коментира Стоянов по адрес на Николай Шушков и подчерта, че ще сезира прокуратурата.

Инициативният комитет трябва да отговаря защо са събирали подписи в нарушение на Закона за личните данни. Стоянов подчерта, че са се подписвали и непълнолетни. Кметът подчерта, че от инициативата са се възползвали с политическо говорене кандидат-депутатите от миналия вот Методи Байкушев, Мартин Томов и Росица Димитрова от ГЕРБ.

По-рано днес Радослав Тасков показа данните от проверката. В подписката има 1413 със сгрешени единни граждански номера. Подписали са се 382-ма, които нямат постоянен адрес в Благоевград. 12 не са навършили пълнолетие. Има и 32 чужденци, а и петима, които са с правни ограничения. 1440 благоевградчани са със сгрешени или непълни имена.

Добавени коментари

пандурска публикува:
10 Януари 2023 | 21:57
Je suis шарлатанка! Ако шарлатанин означава да си срещу корупцията, потъпкването на закони, демагогията и едноличното управление, срещу мръсния, опасен, беден град, такава съм! С кмета сме в различни вселени, това е ясно отдалече. Но той се е обградил със злъч, служители - защитници и платени медии. Обещава подобрения по кварталите, снима се, изписва пари, после ги забравя. Ако толкова действаше за града, колкото напада отделни граждани, цена нямаше да има!

Добавете Вашия коментар

TOP