Дарители превърнаха IV ОУ „Димчо Дебелянов“ в по-светло и приветливо място за учениците

19 Октомври 2022 | 16:06
0 коментара
Общество
Дарители превърнаха IV ОУ  Димчо Дебелянов  в по-светло и приветливо място за учениците

Кметът на Благоевград Илко Стоянов присъства на тържественото представяне на резултатите от проект „Обичам своето училище“, финансиран от фондация LightSource Charity, в лицето на Албена и Артър Спърлинг.

Той е реализиран с помощта на училищното ръководство, преподаватели, родители и ученици. Вследствие на извършените дейности, интериорът на учебното заведение вече е по-светъл и приветлив, класните стаи и коридорите са облепени с фототапети с тематична насоченост, като на тях са поместени мотивиращи послания и мисли.

„Средата, която създадохме всички заедно стимулира учениците в стремежа им да учат и да знаят повече. Тя спомага и за намаляване на агресията сред подрастващите и ги възпитава в посока опазване на материално-техническата база“, заяви директорът на учебното заведение Илиян Чапкънов.
Специално за представяне на обновената база в Благоевград пристигнаха и дарителите Албена и Артър Спърлинг.
Кметът Илко Стоянов поздрави участниците в проекта, като подчерта, че най-голямото богатство в света са хората и когато те си помагат, положителните резултати не закъсняват.
„Искрено ви приветствам за всичко, което сте направили, така че учениците да имат едни наистина прекрасни условия, в които да получават своето образование. Зная, че действията ви са подплатени с много любов. Думата, която изразява това, което чувствам в този момент е БЛАГОДАРЯ!“, каза по време на тържеството кметът Илко Стоянов.
По време на представянето на резултатите от проекта в IV ОУ „Димчо Дебелянов“ гостува и делегация от Измир, Турция, участници по програма „Еразъм+“.

Гости на събитието бяха още председателят на Общински съвет Радослав Тасков, началникът на Регионалното управление на образованието Ивайло Златанов, Симона Митова, директор “Образование” към Община Благоевград.

Дарители превърнаха IV ОУ  Димчо Дебелянов  в по-светло и приветливо място за учениците

Добавете Вашия коментар

TOP