ДАНС изпрати сигнала на Делян Добрев срещу правителството към Прокуратурата

14 Март 2024 | 23:24
0 коментара
Политика
България
ДАНС изпрати сигнала на Делян Добрев срещу правителството към Прокуратурата

Държавна агенция Национална сигурност разпредели към Софийска градска прокуратура сигнал на депутата Делян Добрев срещу правителството.

 

Става въпрос за сигнал срещу неизпълнение на Закона за компенсиране на разходите на потребителите за транспорт, който бе приет в началото на миналата година, но влезе в сила чак в края й.

 

"По мой сигнал защо правителството не изпълнява закона и не компенсират горивата с 1 лев на литър, днес получих отговор от ДАНС, че са извършили проверка и са изпратили материалите по компетентност на Софийска градска прокуратура за присъединяване към вече образуваната прокурорска проверка", съобщи самият Добрев в социалната мрежа, като добави, че се надява справедливостта да възтържествува.

 

 

Той разкри и за нов и от огромен провал на кабинета "Денков".

 

"Цъфнахме и вързахме от "промяната"! България е в топ три по спад на индустриалното производство на годишна база", информира още Добрев, като цитира данни на "Евростат".

 

Според официалните данни, на годишна база най-голям спад в индустриалното производство е регистриран в Ирландия (-34,1%), Естония (-8,6%) и България (-7,6%). 

 

А най-голямо увеличение се наблюдава в Словения (+12,2%), Гърция (+10,5%) и Дания (+5,3%).

Добавете Вашия коментар

TOP