Даниела Савеклиева: Местните избори са удобно време за провеждането на референдум по въпросите за задължително и електронно гласуване

19 Юни 2015 | 11:21
1 коментара
Политика
Даниела Савеклиева: Местните избори са удобно време за провеждането на референдум по въпросите за задължително и електронно гласуване

ПП ГЕРБ ясно и категорично заяви още миналата година, че подкрепя провеждането на допитване до народа по въпросите за задължително и електронно гласуване. Това каза за „Фокус” Даниела Савеклиева, народен представител от ПП ГЕРБ и координатор на партията за Благоевградска област.

  На въпроса, ще създаде ли проблеми за избирателите гласуването 2 в 1 наесен и какво да очакваме от вота? Тя бе категорична, че наистина трябва да се подкрепи идеята за провеждането на такъв референдум, защото е важно да се чуе гласът на всеки един за това как трябва да бъдат избирани институциите в България.

„Тенденцията през последните години все по-малко хора да гласуват е доста тревожна, това е в ущърб на институциите, които стават недостатъчно представителни. Това поставя в много затруднено положение всички избрани органи“, каза още Савеклиева.

Народният представител допълни, че с въвеждането на задължително гласуване ще се елиминира купеният вот и ще се минимализира негативният ефект от него.

„Смятам, че местните избори са удобно време за провеждането на такъв референдум“, каза още депутатът.

Тя коментира още, че докладът на комисията „КТБ” е готов и ще го оповестим, след като бъдат приети промените в Закона за кредитните институции, които предвиждат отпадане на банковата тайна.

Савеклиева поясни, че сега в доклада със заключенията за фалита на банката има засекретени части точно заради изискването за банкова тайна, а при разместването на дневния ред ще може да бъде оповестен целият доклад.

„Парламентът прие на първо четене да отпадне банковата тайна при несъстоятелност, така че първата стъпка е направена и скоро всичко ще е напълно ясно и прозрачно, ще можем да оповестим всичко по случая „КТБ”, допълни Савеклиева.

Добавени коментари

Андрей Новаков публикува:
19 Юни 2015 | 20:32
Правилно ги баламосваш хората!Те не разбират,че така им отвличаме вниманието от по-важното събитие-- местният вот.

Добавете Вашия коментар

TOP