Даниела Кирилова представи романа си „Белязана истина”

20 Януари 2023 | 12:30
0 коментара
Култура
Даниела Кирилова представи романа си  Белязана истина”

Отдавна не бях присъствала на подобен литературен празник. Направи го известната банкерка Даниела Кирилова от Благоевград, която представи пред благоевградската публика втория си роман „Белязана истина”. Първият се казва „Сатенена заплаха” и отдавна се радва на голям читателски интерес. 

Есенцията на романа се усещаше в препълнената с хора зала на Градската художествена галерия, където преобладаваше лилавия цвят, както и в градината на главната героина Кристин, изпъстрена с лавандула и глициния. На корицата на книгата е образа на Микаела Мадолева, чрез която лицето на главната героиня  оживя пред хората. Даниела дълго време е издирвала този образ, който да прилича на главната й героиня. Тя присъстваше на премиерата като каза, че все повече черти от главната героиня открива и в себе си. Иначе е студентка, учи право, има онлайн бизнес и е червенокоса и хубава като Кристин.

Даниела получи много подаръци и цветя, но най-голямата изненада за нея бе подготвена от Културния отдел на Община Благоевград. Петя Стойчева изпя популярна френска  песен, за да ни потопи в атмосферата на романа.

Действието на романа „Белязана истина” се развива във Франция, Лазурния  бряг на Френската ривиера, защото авторката често вмъква в сюжетите на книгите си места, които лично е посетила и които са я впечатлили.

Даниела Кирилова е родена на 13 март 1975 година. Тя е икономист по професия, но се смята за писател по призвание, защото не минава и ден без да пише. Пред публиката каза, че напоследък по-често в дома й се чува звука от клавишите по компютъра, отколкото шума на миксера.Тя е съпруга, майка, финансов консултант и обича да живее динамично като пътува и предизвиква себе си с нови идеи. Героите са плод на нейното въображение, като често вмъква в характерите им черти от реално съществуващи хора, с които  се среща в своето ежедневие.

Но защо „Белязана истина” – защото „белезите болят различно. Някои избледняват и зарастват напълно. Има обаче и такива, които сърцето не позволява да се заличат. Съзнанието ги разпалва и оставя да горят вечно  в нашата душа”.

Юлия Караджова,радио Благоевград

Добавете Вашия коментар

TOP