Даниел Митов: Опонентите ни не желаят да има правителство

28 Февруари 2023 | 21:31
0 коментара
Политика
Даниел Митов: Опонентите ни не желаят да има правителство

Отиваме на избори за победа. "Продължаваме промяната" се очерта като ляво-центристка формация. С такава партия трудно може да намерим допирни точки. Нашите опоненти не желаят редовно правителство. Те се целят в избори 2 в 1 през есента.

Това заяви в ефира на БТВ Даниел Митов от ГЕРБ, водач на листата на калицията ГЕРБ - СДС във Варна.

 

"Ако избирателите искат стабилно правителство, което да изкара хората от кризата, трябва да гласуват за нас. ДБ-ПП не искат да управляват, целта им са местните избори“, повтори зам.-председателят на ГЕРБ.

„Чуват се мнения, че трябва да ги подкрепяме без да участваме в коалиция, но това няма как да се случи. Отговорността е, когато си първи, да предложиш кабинет. Ние направихме това с предложението на проф. Габровски, което беше експертно. Само 6 гласа не ни стигнаха, за да можем да управляваме. Надявам се да успеем да компенсираме това след изборите“, припомни Даниел Митов.

По думите му ПП първо са продавали промяна, а сега продават обединение. "Ние обаче вече знаем какво правят тези хора, когато властта е в техни ръце. Обясняваха, че един патрон не сме дали за Украйна, а се оказа, че са продавали през посредници. От това загуби държавата", заяви той.

Митов засегна и темата за корупцията. Според него страната ни не се отличава от другите европейски страни в това отношение. Той уточни, че повечето твърдения за корупция са "клюки и измислици". Митов подчерта, че не се обръща достатъчно внимание на превенцията на корупцията. "Ако слушате определени партии, в България няма нищо друго освен корупция, ако слушате други - изобщо няма. България не се различава особено от другите демократични държави", каза още зам.-председателят на ГЕРБ.

"Корупционните феномени са индивидуални. Замесени са конкретни хора, не трябва да се лепят групови етикети на партиите", допълни той.

Според него в частта съдебна реформа има неща, които могат да се направят, за да работи правосъдието по-добре.

По отношение на инфлацията той посочи, че тя е напомпана от бюджетите на Асен Василев. "Раздаването на пари на калпак също създава инфлация. Тегленето на заеми за догонване на инфлацията е политически импотентна идея. Средната инфлация миналата година в ЕС беше между 6 и 8%, а у нас около 20. Това бе една от основните пречки за влизането ни в Еврозоната", изтъкна Митов.

За да избягат от отговорност ПП си измислят други фактори. В момента рискуваме да влезем в сивия списък на страните, които не се справят с прането на пари, каза още той. „Ние се нареждаме до държави, като Буркина Фасо и Конго. Не знам какви инвестиции ще дойдат в страната ни“, изрази опасенията си политикът.

 

Митов отказа да потвърди въпроса на водещия, че има заинтересовани в "Продължаваме промяната" да перат пари и да финансират тероризма. Казвам, че те проявиха слабост и затова сега България може да влезе в сивия списък, обясни Митов.

Инвестиции не валят заради последните години по време на управлението на Кирил Петков, каза още той.

Епицентър.БГ 

Добавете Вашия коментар

TOP